Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) mērķis ir apvienot un organizēt pašvaldību izpildinstitūciju vadītājus, lai:

1.1. attīstītu starppašvaldību kontaktus, sekmētu vispārējo sadarbību, pieredzes  apmaiņu un pašvaldību attīstību;

1.2. paaugstinātu dalībnieku kvalifikāciju;

1.3. piedalītos LPS lēmumu izstrādē un izpildē;

1.4. rūpētos par dalībnieku tiesisko aizsardzību;

1.5. pārstāvētu LPIA dalībnieku intereses Eiropas Savienības, Eiropas Padomes un citās starptautiskajās pašvaldību izpildvadītāju intereses pārstāvošās institūcijās.

LPIA dalībnieki ir pašvaldības – LPS biedri. Iestāšanās LPIA un izstāšanās no tās notiek, pamatojoties uz pašvaldības pieteikumu/atteikumu.

Dalībnieku LPIA pārstāv pašvaldības izpilddirektors un (vai) viņa vietnieks, kā arī pašvaldības deleģētas personas.

Kontakti un vadība:
LPIA Valdes priekšsēdētājs Uģis Fjodorovs (Madonas novada pašvaldības izpilddirektors)

E-pasts: ugis.fjodorovs@madona.lv

Tālrunis: 28382616

No LPS puses LPIA darbu koordinē padomniece Sniedze Sproģe, e-pasts: sniedze.sproge@lps.lv

LPIA Valdes sastāvs:

Priekšsēdētājs: Uģis Fjodorovs (Madonas novads, Vidzemes reģions);

Rīgas valstspilsēta: Jānis Lange (izpilddirektors);

Valstspilsētas: Aldis Ābele (Ventspils);

Valstspilsētas ar novadiem: Evija Voitkāne (Valmieras valstspilsēta un novads), LPIA priekšsēdētāja vietniece;

Pierīgas reģions: Jolanta Jansone (Ķekavas novads); 

Kurzemes reģions: Kristaps Osis (Saldus novads);

Zemgales reģions: Agris Vilks (Dobeles novads);

Latgales reģions: Sergejs Jakovļevs (Ludzas novads);

LPIA sanāksmju videoieraksti pieejami LPS YouTube kanāla LPIA atskaņošanas sarakstā

Iepriekšējais
Nākamais

Izpilddirektori gada pirmajā sanāksmē iepazīstas ar ekonomikas prognozēm un tendencēm

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) šī gada pirmajā sanāksmē dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar finanšu ekspertu prognozēm par ekonomikas attīstības tendencēm pārskatāmā nākotnē.

Uzņēmuma "INVL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Andrejs Martinovs pašvaldību pārstāvjus ar esošo situāciju Latvijas ekonomikā - inflācijas un iekšzemes kopprodukta rādītājiem un to potenciālajām tendencēm šajā gadā, kā arī iemesliem, kāpēc inflācija ir tik strauji pieaugusi un ir visaugstākā visā Eiropas Savienībā. Tāpat Latvijā viens no aktuālajiem jautājumiem ekonomikā, kas skar lielu daļu valsts iedzīvotāju, ir Eiropas Centrālās bankas lēmumi par euribor likmju paaugstināšanu, un saskaņā ar finanšu ekspertu prognozēm, likmju kāpums pārskatāmā nākotnē neapstāsies, un, visticamāk, palielināsies līdz 5%,

A. Martinovs iesāka diskusiju par pensiju otro līmeni un to ienesīgumu, ko turpināja Latvijas Pensiju sistēmas dalībnieku asociācija, iepazīstinot izpilddirektorus ar pensiju sistēmas attīstību Latvijā un pamata jautājumiem, kas būtu jāzina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, neatkarīgi no tā, vai ir pensijas vecumā, vai līdz tam vēl ir daudzi gadi. Kā atzina asociācijas pārstāvji, ņemot vērā pensiju apjomu Latvijā, ikvienam darbspējās vecuma iedzīvotājam ir jāsāk domāt jau tagad par uzkrājumu veidošanu.

Par projektu - samazināt enerģijas patēriņu iedzīvotājiem sanāksmes dalībniekus iepazīstināja iniciatīvas "Energovienoti"  pārstāve Andra Kalnbaļķīte. Lai veicinātu iedzīvotāju zināšanas par energoefektivitāti, organizācija sniedz konsultatīvu atbalstu mājsaimniecībām, kā arī ir iesaistījusies rīku izstrādē enerģijas patēriņa samazināšanai. Kā viena no aktivitātēm plānots konkurss sadarbībā ar pašvaldībām, lai veicinātu energoresursu taupīšanu. Konkursa noslēgumā plānots apbalvot tos kam izdevies panākt vislielāko ietaupījumu. Jau patlaban organizācija īsteno divus pilotprojektus Gulbenes un Tukuma novadā.

Šīs sadaļas videoieraksts pieejams mājas lapas sadaļā "Tiešraide, Videoarhīvs - Videoarhīvs" vai atverot saiti šeit

Pašvaldībām joprojām viena no aktualitātēm ir jaunais Pašvaldību likums, un šajā sanāksmē plaša diskusija bija veltīta izpilddirektoru regulējumam. Starp diskutablajiem jautājumiem ir pašvaldību izpilddirektoru darba attiecību termiņš, kas saskaņā ar jauno likumu ir pieci gadi, kā arī turpmākās karjeras ierobežojumi tajā pašvaldībā, kurā izpilddirektors ir strādājis. Proti, gadījumā, ja darba attiecību līgums pēc piecu gadu termiņa netiek pagarināts, izpilddirektoram ir ļoti ierobežotas iespējas jaunas darba vietas izvēlē.

Ņemot vērā, ka diskusija par jauno Pašvaldību likumu bija ļoti plaša, izpilddirektori vienojās to turpināt atsevišķā sanāksmē. Par tās norisi informācija sekos.

Šīs sadaļas videoieraksts pieejams mājas lapas sadaļā "Tiešraide, Videoarhīvs - Videoarhīvs" vai atverot saiti šeit.

Februāra sanāksme plānota Ventspils novada Piltenē. 

Andrejs Martinovs - Latvijas reģionu ekonomika un kapitāla tirgus attīstība
Latvijas Pensiju sistēmas dalībnieku asociācijas prezentācija
Projekta "Energovienoti" prezentācija
Māris Balodis - Āfrikas cūku mēra izplatības tendences
Sanāksmes protokols