Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Sēlijas novadu apvienība (SNA) ir brīvprātīga pašvaldību apvienība kopīgu mērķu un uzdevumu sasniegšanai.

SNA ir nodibināta 2012. gada 14. decembrī, lai saskaņā ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS)  statūtu 11.1. un 11.2 punktiem uz brīvprātības principiem apvienotu tās Sēlijas novadu pašvaldības, kuras ir iestājušās LPS. Tā darbojas kā LPS struktūrvienība.

Priekšsēdētājs Arvīds Kviesis, Neretas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Apvienības sastāvā ir septiņi Sēlijas novadi:

  • Aknīstes novads
  • Ilūkstes novads
  • Jaunjelgavas novads
  • Jēkabpils novads
  • Neretas novads
  • Salas novads
  • Viesītes novads

 

 

Iepriekšējais
Nākamais

Sēlijas pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu tikšanās pie Raiņa

24. oktobrī Raiņa muzejā Tadenavā notika Latvijas Pašvaldību Savienības (LPS) iniciēta Sēlijas pašvaldību (Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novada) sabiedrisko attiecību (SA) speciālistu diskusija par šo speciālistu profesionālo darbību, ikdienas problēmām, veiksmes stāstiem, talantiem, idejām, redzējumu par profesijas un pašvaldību attīstību kopumā. Sabiedrisko attiecību speciālistu profesija ir izaicinājumiem pilna – par to gūta pārliecība arī šajā tikšanās reizē. 

Tā kā diskusija deva daudz jaunu ideju gan profesionālās nozares attīstībā, gan Sēlijas tēla veidošanā, sarunā arī nolemts šādas tikšanās organizēt reizi ceturksnī. Tas dotu iespēju kopīgiem spēkiem strādāt plānveidīgi un stratēģiski, kā arī atskatīties uz paveikto. Nākamā tikšanās notiks janvāra beigās Jaunjelgavas novadā.

Jāpiebilst, ka LPS jau četrus gadus organizē divu dienu seminārus pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem. Šogad speciālisti sevi lepni nodēvēja par cunfti, un šāgada pasākuma laikā Mārcienā mastā plīvoja Latvijas pašvaldību SA speciālistu cunftes karogs. Šādi semināri jau notikuši: Ērgļos, Mālpilī, Bauskā un Madonas novada Mārcienā. 

Kopš 2014. gada Pašvaldību savienības paspārnē darbojas Sēlijas novadu apvienība. Plašāka informācija par Sēlijas apvienību šeit.  

Sirsnīgs paldies Raiņa muzeja darbiniekiem par omulīgajām tikšanās telpām un interesanto ekskursiju pašā muzejā! 

Jana Bunkus un Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļa

Foto: Kaspars Sēlis, Jēkabpils novads