Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izglītības un kultūras komitejas un Informātikas jautājumu apakškomitejas kopsēde - 17.janvārī

Šī gada 17.janvārī notika apvienotā Latvijas Pašvaldību savienības Izglītības un kultūras komitejas un Informātikas jautājumu apakškomitejas sēde, kur viens no izskatāmajiem jautājumiem bija par Google Chromebook izmantošanu mācību procesā.

Sēde tika organizēta,  uz 2022.gada 7. janvārī Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā tiešsaistes seminārā pašvaldību izteikto lūgumu, LPS organizē tiešsaistes sanāksmi, lai apspriestu Google Chromebook savietojamību ar Microsoft platformu.

 Pirmais jautājums sēdes darba kārtībā bija Jaunsardzes centra informācija par Valsts aizsardzības mācības (VAM) aktualitātēm un realizāciju 2022./2023. mācību gadā

Jaunsardzes centra direktors Aivis Mirbahs pašvaldības aicināja pieteikties VAM realizēšanai skolās ar jauno mācību gadu. Mācību kursa mērķis ir veidot aktīvu, mobilu rīcībspējīgu sabiedrības locekli, kurš grib un pēj aizstāvēt sevi un citus valsts krīzes gadījumā. Vienlaikus tā ir laba iespēja skolēniem pilnveidot savu fizisko sagatavotību, apgūstot arī dažādus militāros vingrinājumus, kā arī veicināt skolēnu interesi par dienēšanu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Savukārt skolas iegūs daudzpusīgu mācību saturu, kā arī ir sagaidāmi disciplīnas uzlabojumi mācību iestādē, uzsvēra A. Mirbahs

Rīgas valstspilsētas Informācijas tehnoloģiju centra Izglītības un  kultūras nozaru IKT vadītājs Valentīns Žemaitis informēja par Google chromebook pilotprojektu Rīgas pašvaldībā. Pilotprojektā tiek īstenoti trīs virzieni: tehniskais (datortehnikas sagatavošana darbam, programmu un aplikāciju savietojamība), izglītības (saņemti testa datori, notiek skolotāju apmācības un datori tiek izsniegti skolēniem), kā arī personas datu virziens, kur notiek darbs ar datu aizsardzības un apstrādes prasībām.

Līdzšinējā pieredze liecina, ka patlaban nav problēmu ar Chromebook saderību ar Microsoft programmām, atzina V. Žemaitis. Savukārt kā priekšrocības tieši šīs datortehnikas izmantošanai mācību procesā ir to augstā energoefektivitāte, triecienizturība, salīdzinoši zemā cena, kā arī aplikāciju saderība.

Komitejas sēdes video ieraksts ir skatāms LPS mājaslapā, sadaļā “Tiešraides, Videoarhīvs” vai ŠEIT.

Google chromebook pilotprojekts Rīgas pašvaldībā