Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izglītības un kultūras komitejas 21.februāra sēde

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kulktūras komitejas 21.februāra sēdē pārrunāti aktuālie jautājumi par kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanu izglītības iestādēs - tika uzklausīta pedagogu pieredze un Valsts izglītības satura centra turpmākie plāni.

Atziņās par līdzšinējo pieredzi saistībā ar kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanu sēdē dalījās Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas prezidente Ludmila Belogrudova, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas pārstāvis, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas skolotājs Normunds Dzintars, Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības pārstāve, Limbažu Valsts ģimnāzijas direktore Gunta Lāce un Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācijas prezidente Inga Linde.

Galvenās atziņas:

  • Pedagogi jūtas novērtēti, ir nepieciešamais atbalsts, taču ir problēmas ar metodisko materiālu.
  • Nav pārliecības par pieejamo mācību materiālu kvalitāti un atbilstību noteiktai klašu grupai.
  • Ir vājš nodrošinājums ar mācību grāmatām vidusskolas grupā.

Par turpmāko Kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanas izglītības iestādēs pilnveidi un pilotprojektu "Fizika -1" informēja Valsts izglītības satura centra vadītāja Liene Voroņenko, savukārt VISC Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Kaspars Špūle stāstīja par centralizēto eksāmenu norisi šajā mācību gadā, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radītos sarežģījumus.

Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) pārstāve Mārīte Seile iepazīstināja ar situāciju eksakto zinātņu nozarē un izaicinājumiem saistībā ar jauno speciālistu trūkumu. Lai šo situāciju labotu, asociācija rosina stiprināt fizikas apguvi Latvijas skolās, kā arī ieviest obligāto eksāmenu dabaszinātņu blokā.

Komitejas sēdes video ieraksts ir pieejams LPS mājas lapā.

Kā jūtas fizikas skolotāji
Matemātikas satura ieviešanas gaita
Mācību līdzekļi latviešu valodas priekšmetā
Valsts izglītības satura centra prezentācija
Fizikas apguves stiprināšana Latvijas izglītības sistēmā