Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS komitejā pārrunā agrīnā preventīvā atbalsta sistēmas aktualitātes

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras un Veselības un sociālo jautājumu kopsēdē pirmdien, 20.februārī, pašvaldību pārstāvji ar nozares ekspertiem pārrunāja Agrīnā preventīvā atbalsta sistēmas (APAS) veselīgai bērnu attīstībai un pašrealizācijai  pakalpojumu groza veidošanas aktualitātes.

Ar Bērnu agrīnās attīstības novērtēšanas metodiku kompleksa BAASIK izstrādes projektā paveikto, pirmajiem rezultātiem un tālāk veicamajiem darbiem klātesošos iepazīstināja Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF), Psiholoģijas nodaļas profesore, vadošā pētniece Malgožata Raščevska, Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF), Psiholoģijas nodaļas asoc. profesore, vadošā pētniece Ieva Bite, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Psihiatrijas nodaļas vadītājs, bērnu psihiatrs. Veselības ministrijas galvenais speciālists bērnu psihiatrijā Ņikita Bezborodovs, Pārresoru koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas konsultante Olita Augustovska, Pārresoru koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas konsultante un Pārresoru koordinācijas centra Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas konsultante Sigita Sniķere.

Sēdes darba kārtības otrais jautājums bija veltīts KiVa profilakses un intervences programmas pāridarījumu izplatības mazināšanai skolu vidē – adaptēšanas un ieviešanas procesa Latvijas skolās rīcības plāna 2023.gadam izskatīšanai. Ar šo projektu iepazīstināja Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja,

Pusaudžu resursu centra KiVa programmas vadītāja Evija Rācena, kā arī Pārresoru koordinācijas centra ekspertes Olita Augustovska un Sigita Sniķere.

Sēdes videoieraksts pieejams LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs" vai ŠEIT.

 

 

 

Agrīnā preventīvā atbalsta sistēma veselīgai bērnu attīstībai un pašrealizācijai
KiVa profilakses un intervences programma pāridarījumu izplatības mazināšanai skolu vidē