Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību vadītāji gandarīti par jaunā VARAM ministra apņēmību uzlabot savstarpējo sadarbību

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē, uzklausot jaunā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Māra Sprindžuka redzējumu par aktuālajiem virzieniem ministrijas darbā, pašvaldību vadītāji pauda gandarījumu par ministra vēlmi veidot labāku un atvērtāku sadarbību ar pašvaldībām un veicināt valsts pārvaldes izpratni par pašvaldību lomu valsts attīstībā.

Sveicot M. Sprindžuku ar darba sākšanu ministra amatā, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka panākumi reģionālās attīstības jomā ir sasniedzami tikai strādājot kopā, tāpēc ir ļoti būtiski, ka ministriju vada politiķis, kurš pats ir ilggadējs pašvaldības vadītājs, un līdz ar to ir izpratne par pašvaldību un to iedzīvotāju vajadzībām un to, kā ir panākams rezultāts.

Iepazīstinot ar galvenajiem darbības virzieniem, kam tiks veltīta vislielākā uzmanība turpmākajos gados, M. Sprindžuks pauda nepieciešamību uzlabot valsts pārvaldes un pašvaldību savstarpējo sadarbību, veidojot sava veida nacionālo dialogu. Tas, ministra ieskatā, būtu arī solis pretī vēl lielākai savstarpējai uzticībai starp valsti un pašvaldībām, kas veicinātu tautsaimniecības attīstību. Savukārt no savas puses ministrs pašvaldību vadītājiem un pārstāvjiem pauda apņēmību viņa vadītajai ministrijai kļūt atvērtākai, mainīt izpratni par atsevišķiem procesiem un nozares jautājumiem, kā arī meklēt risinājumus tiem jautājumiem, kuri līdz šim kādu iemeslu dēļ ir palikuši bez tālākas virzības vai ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas.

Pašvaldību vadītāji, izklāstot ministram aktuālos jautājumus,  atzinīgi novērtēja M. Sprindžuka izpratni par pašvaldību vajadzībām un vēlmi uzlabot sadarbību, kā arī mainīt pieeju atsevišķu jautājumu risināšanā.

Pirmajā tikšanās reizē pašvaldību politiķi aktualizēja jautājumus, kas saistīti ar teritorijas attīstības plāniem, administratīvi teritoriālo reformu, uzņēmējdarbības veicināšanu, valsts ceļu nodošanu pašvaldībām, atkritumu apsaimniekošanu, īpaši aizsargājamām dabas teritorijām un augstas gatavības projektiem un citiem investīciju projektiem.

VARAM - Pašvaldību investīciju projekti – izaicinājumi projektu pabeigšanai