Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Sporta jautājumu apakškomitejas sēde 2. decembrī (2019)

2. decembrī notika LPS Sporta jautājumu apakškomitejas sēde, kuras laikā izskatīja divus jautājumus - par sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) Latvijas Olimpiādes sarīkošanā 2020. gadā, kā arī par Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības (LSVS) sporta spēlēm 2020. gadā.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis informēja, ka LOK pavasarī izsludinātajam konkursam par Latvijas Olimpiādes sarīkošanu 2020. gada 3.-5. jūlijā nepieteicās neviena pašvaldība. Galvenais iemesls – netika paredzēts valsts finansējums Latvijas Olimpiādes sarīkošanas atbalstam un pašvaldības tikai par saviem līdzekļiem šāda mēroga sacensības nespēj sarīkot.

Tāpēc tika pārstrādāts konkursa nolikums, kā arī saņemts publisks solījums no Izglītības un zinātnes ministrijas, ka valsts budžetā tiks piešķirti līdz 200 000 EUR Latvijas Olimpiādes sarīkošanai. Arī no LOK budžeta šim nolūkam plānots izlietot 25 000 EUR. 2019.gada 9.septembrī tika izsludināts jauns konkurss un tajā uz Latvijas Olimpiādes sarīkošanu jau pretendē vairākas pašvaldības.

Pašvaldību un LOK pārstāvji diskutēja par vairākiem jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas Olimpiādes sarīkošanu. Vairākums atbalstīja nepieciešamību sarīkot Latvijas Olimpiādi 2020. gadā pie nosacījuma, ka to finansiāli atbalsta valsts. Tika izteikts priekšlikums izvērtēt sporta veidu skaitu un atteikties no atsevišķiem sporta veidiem, kuros ir ļoti mazs dalībnieku skaits, kā arī dot iespēju sacensību rīkotājai pašvaldībai pēc savas izvēles iekļaut programmā arī neolimpiskos sporta veidus.

Pašvaldības izteica priekšlikumu par sacensību sarīkošanas datumu maiņu, tomēr pēc diskusijas vienojās, ka šo jautājumu jāvērtē turpmākajos gados, bet 2020. gadā jāatstāj jau plānotie datumi.

Attiecībā uz kopvērtējumu vairākums atbalstīja līdzšinējo praksi, kad tas ir neoficiāls analoģiski, kā tas ir ar valstu kopvērtējumu Olimpiskajās spēlēs.

Lēmums par Latvijas Olimpiādes sarīkošanu tiks pieņemts LOK Izpildkomitejas sēdē 2019. gada 10. decembrī.

Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības (LSVS) prezidents Ivans Klementjevs iepazīstināja apakškomiteju ar LSVS 2020. gada sporta spēļu nolikumu. Pašvaldību pārstāvji izteica kritiku par 2019. gadā notikušo LSVS sacensību atsevišķu posmu organizāciju, izteica priekšlikumus par tās uzlabošanu. Ikgadējās pašvaldību sporta veterānu sacensības notiks jau 57. gadu. Sacensību programmā iekļauti 22 sporta veidi. Sacensību nolikums un sīkāka informācija atrodama LSVS mājaslapā http://www.lsvs.lv/lsvs-speles

Informāciju sagatavoja:

Guntis Apīnis

LPS padomnieks sporta jautājumos

Tālrunis: +371-67226536

Mobilais t.: +371-29197605

e-pasts: guntis.apinis@lps.lv