Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Labās prakses piemērs “Mājokļu politika Cēsīs”

15. jūlijā Pašvaldību savienībā notika LPS Tautsaimniecības komitejas sēde, kas bija veltīta mājokļu politikai Latvijā un tika translēta tiešraidē. Pieredzē par mājokļu politiku Cēsīs dalījās Cēsu novada domes priekšsēdētājs JĀNIS ROZENBERGS. Viņa videoprezentācija pieejama šeit, kā arī YouTube kanālā šeit.

Cēsīs pieprasījums pēc mājokļiem pārsniedz piedāvājumu, tāpēc pašvaldība meklē veidus, kā palielināt mājokļu pieejamību. Pēdējos gados pašvaldība īstenojusi divus projektus – sadarbībā ar Aizsardzības ministriju pērn ekspluatācijā nodota 24 dzīvokļu ēka, kas paredzēta jaunajiem speciālistiem, savukārt, īstenojot otro projektu, pašvaldība ieguvusi 30 sociālos dzīvokļus. Kopā ar AS “Siguldas būvmeistars” tiek īstenota kampaņa “Nāc dzīvot Cēsīs!”, izīrējot jaunizbūvētus dzīvokļus jaunajā dzīvojamo māju kvartālā, kur “Siguldas būvmeistars” līdz 2023. gadam apņēmies uzbūvēt četrus daudzdzīvokļu īres namus. Pirmo ēku paredzēts nodot ekspluatācijā jau šoruden. Cēsu novada pašvaldība arī sekmīgi īsteno daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes projektus, un no 168 daudzdzīvokļu namiem renovēti jau 56.