Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iezīmē kopīgos sadarbības virzienus sociālajā jomā

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), Veselības un sociālo jautājumu komitejā tiekoties ar labklājības ministri Eviku Siliņu un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Ingu Bērziņu, trešdien, 11. janvārī, pārrunāja kopīgos sadarbības virzienus un jautājumus, kuriem nepieciešama aktīvāka risināšana.

Sveicot Ingu Bērziņu ar ievēlēšanu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājas amatā, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis izteica gandarījumu par bijušās Kuldīgas novada priekšsēdētājas jauno amatu, uzsverot, ka līdzšinējā pieredze ļauj izprast iedzīvotāju vajadzības un attiecīgi ieviest uzlabojumus. Viņš I. Bērziņai novēlēja nepazaudēt saikni ar reālo situāciju pašvaldībās.

Pašvaldību pārstāvji sanāksmes laikā vairākkārt atzina, ka dažādu aktuālo sociālās nozares jautājumu risināšanai ļoti svarīga ir pārnozaru sadarbība, piemēram, sociālās aprūpes pakalpojumu sistēmas uzlabošanā, kas mazinātu hospitalizācijas skaitu, nodarbinātības nodrošināšanā cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī bērnu tiesību aizsardzības sistēmas aktivizēšana.

Klātesot labklājības ministrei Evikai Siliņai, LPS priekšsēdis uzsvēra, ka viens no akūtākajiem jautājumiem, ko nepieciešams risināt pārnozaru līmenī, ir datu automatizēta rīka izstrāde oficiālo ienākumu aprēķināšanai uz vienu mājsaimniecības locekli, savietojot valsts informāciju sistēmās esošos datus,  automātiska un mērķēta atbalsta sniegšanai iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā ar I. Bērziņu un E. Siliņu arīdzan pārrunāti jautājumi saistībā ar grupu dzīvokļiem, deinstitucionalizāciju un integrētu pakalpojumu nodrošināšanu ģimenēm, kurās ir bērni ar uzvedības traucējumiem. Tāpat pašvaldībām patlaban aktuāls jautājums ir saistībā ar ilgstošās sociālās aprūpes nodrošināšanu ārpus sociālās aprūpes iestādēm un vienādu tiesību un iespēju nodrošināšanu iedzīvotājiem dažādās pašvaldībās. 

 

 

 

 

Labklājības nozares prioritātes