Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Saeima trešajā lasījumā pieņem grozījumus Publisko iepirkumu likumā

2022.gada 3.martā Saeima trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas stāsies spēkā 2023.gada 1.janvārī.

Grozījumi paredz līguma reģistra izveidi, kurā būs atspoguļota informācija par pasūtītāja noslēgto iepirkuma līgumu, vispārīgo vienošanos vai to grozījumiem. Informācija būs pieejama par iepirkumiem, kuru veikšanai piemēro Publisko iepirkumu likuma normas, un informācijas ievadi nodrošinās Publikāciju vadības sistēmā.

Ar grozījumiem pilnveidots kandidātu un pretendentu izslēgšanas nosacījumu regulējums, lai nodrošinātu, ka publiskajos iepirkumos var piedalīties tikai godprātīgi piegādātāji, proti, veikti grozījumi Publisko iepirkumu likuma 9. panta astotajā daļā un 42. pantā, kā arī 43. pantā par uzticamības nodrošināšanu.

Līdz grozījumu stāšanās spēkā datumam – 2023.gada 1.janvārim, Iepirkumu uzraudzības birojs sagatavos skaidrojumu par izslēgšanas nosacījumu un līguma reģistra piemērošanu.

Publisko iepirkumu likuma aktuālā redakcija: https://likumi.lv/ta/id/287760

Publisko iepirkumu likuma grozījumi (pieņemts 03.03.2022.; spēkā no 01.01.2023.): https://likumi.lv/ta/id/330777