Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicinām piedalīties aptaujās par pārtikas produktu iepirkumiem

Latvijas Pašvaldību savienība aicina pašvaldību iepirkumu speciālistus piedalīties divās aptaujās, kas palīdzētu apzināt esošo situāciju pašvaldībās iepirkumu jomā, konkrēti pārtikas iepirkumu jomā, ko varētu izmantot par pamatu esošās situācijas uzlabošanai un normatīvo aktu pilnveidošanai.

Pirmo aptauju organizē Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) saskaņā ar Zemkopības ministrijas pasūtījumu. Pētījuma “Paaugstinātas kvalitātes pārtikas produktu potenciāls ZPI” mērķis ir izpētīt paaugstinātas kvalitātes pārtikas produktu apjomu zaļajā publiskajā iepirkumā (ZPI) visos Latvijas novados un reģionos, identificējot produktu ražotāju aktuālos izaicinājumus. Attiecīgie dati nepieciešami un tiks izmantoti tikai kopsavilkumu veidā konkrētā pētījuma ietvaros, lai izpētītu ražotāju iespējas uzlabot paaugstinātas kvalitātes pārtikas piedāvājumu un izstrādātu priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidošanai.

Aptaujas iesniegšanas termiņš ir 2022. gada 30. maijs. Aptauja un plašāks apraksts ir atrodams šīs vēstules pielikumā. Jautājumu gadījumā sazināties ar Armandu Vēveri, AREI pētnieku-ekspertu, Dr.oec., rakstot uz e-pastu: Armands.Veveris@arei.lv vai zvanīt +371 28676331.

Otro aptauja veic Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību "Latvijas Lauku forums" par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumiem. Šīs aptaujas mērķis ir apzināt un analizēt vietēji ražotu pārtikas izejvielu un produktu plūsmas, labo praksi un problēmas ēdināšanas nodrošināšanā, kā arī meklētu, izstrādātu un piedāvātu risinājumus, kā pašvaldībām finansiāli efektīvi un iespējami vienkārši organizēt kvalitatīvus ēdināšanas pakalpojumus savās iestādēs, izmantojot vietēji ražotus pārtikas produktus (sniedzot ēdināšanas pakalpojumu pašiem vai izmantojot iepirktu ēdināšanas pakalpojumu).

Aptaujas iesniegšanas termiņš ir 2022. gada 22.aprīlis un aptauju ir iespējams aizpildīt tiešsaistē: https://ej.uz/pasvaldibuaptauja2021. Ja rodas problēmas ar tiešsaistes aptauju, vēstules pielikumā tā ir atrodama Microsoft Word formātā.

Tur atrodams arī aptaujas 14.jautājums, kuru tehnisku iemeslu dēļ nav bijis iespējams pievienot tiešsaistes formā. Saziņai par šo aptauju lūgums rakstīt uz Irīnai Kulitānei uz e-pasta adresi: Irina.Kulitane@konso.lv vai zvanīt +371 29131859.

Aicinām piedalīties un aizpildīt aptaujas, lai kopīgiem spēkiem veidotu kvalitatīvu, efektīvu un uzlabotu pārtikas produktu iepirkumu jomu. 

Visiem aptaujas dalībniekiem tiks nosūtīti aptaujās iegūtie rezultāti.

 

Pašvaldību anketa AREI (Word fails)
Pašvaldību anketa AREI (Excel fails)
VPR un biedrības "Latvijas Lauku forums" aptauja
VPR un biedrības "Latvijas Lauku forums" aptaujas 14. jautājums