Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība aicina piedalīties aptaujā

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība aicina aizpildīt aptauju par būvmateriālu un būvniecības atkritumu aprites sistēmas izveidi Latvijā.

Aptaujas mērķis ir noskaidrot publisko būvdarbu pasūtītāja viedokli un organizācijā esošās prakses apritīgas nekustamo īpašumu attīstīšana un projektēšanas sagatavošanas jeb izpētes posmos (turpmāk - izpēte). Izpētes uzdevumi var būt dažādi. Piemēram, energoaudits vai ģeodēziskā izpēte, kas konkrētiem būvobjektiem var būt normatīvi noteikta. Šīs aptaujas mērķis ir noskaidrot, vai Jūsu organizācija būvdarbu iepirkumam paredz tos izpētes uzdevumuskas sekmē aprites ekonomiku: 

  • materiālu auditu pirms demontāžas
  • būvniecības metožu izvērtējumu, lai sekmētu resursu efektīvu nojaukšanu un pārizmantošanu, kā arī būvniecības atkritumu apsaimniekošanu būves dzīves cikla beigās
  • samazinātu dabas resursu izmantošanu
  • veicinātu tādu materiālu un būvsistēmu izmantošanu, kur izmantotas pārstrādātas vai atkārtoti izmantotas komponentes
  • izvērtētu būves plānojumu, lai iespējotu tās funkciju elastību (potenciālu lietošanas mērķa maiņu nākotnē).

Aptauja aizpildīšanai pieejama: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZ1k8n4x1cxlHz6VcaAByusCeQ37C4wBLoC5tXXA2QhxapjA/viewform

Aptauju veic projekta  «Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju» vajadzībām (Life, W2R IP)  (projekta kods: LIFE20 IPE/LV/000014) .