Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

JSPA organizētās aktivitātes 2021. gada pavasarī

Lai veicinātu darbā ar jaunatni iesaistīto un pašvaldību jaunatnes lietu speciālistu, kā arī jaunatnes projektu īstenotāju profesionālo izaugsmi, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) šopavasar piedāvās tiešsaistes seminārus par jauniešu līdzdalību, apmaiņām un starptautiskiem projektiem jauniešiem ar ierobežotām iespējām.

Kopumā būs pieejami četri mācību kursi, kas norisināsies no marta līdz jūnijam. Tāpat martā JSPA raidierakstu “JAUNAM BŪT” papildinās sešas jaunas epizodes par dažādiem ES jaunatnes mērķiem, kas atspoguļo jauniešu uzskatus visā Eiropā.

Sākot ar 18. martu, JSPA piedāvā starptautiskus tiešsaistes seminārus par darbā ar jaunatni iesaistītajiem nozīmīgiem tematiem.

* “Tiešsaistes seminārs pašvaldību darbiniekiem par Democracy Reloading rīku” (18. marts–17. jūnijs) paredzēts pašvaldību jaunatnes lietu speciālistiem. Semināra mērķis ir palīdzēt viņiem attīstīt un īstenot jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un uzlabot vietējo demokrātiju, izmantojot the Democracy Reloading tiešsaistes rīku. Pieteikšanās mācībām līdz 15. martam elektroniski.

* Tiešsaistes seminārs “Jauniešu balsis Eiropas digitālajā radio” (12.–18. aprīlis) apvienos tos darbā ar jaunatni iesaistītos un jauniešus, kuri plāno izmantot radio sava viedokļa izteikšanai. Semināra mērķis ir dot balsi jauniešiem viņu personīgajai attīstībai. Mācības ir plānotas kā ilgtermiņa norise divos posmos, ietverot mācību kursu un partnerības veidošanu. Pieteikšanās mācībām līdz 15. martam elektroniski.

* “Mobility Taster – tiešsaistes mācības iekļaujošām organizācijām” (23. aprīlis–21. maijs) tiks veidotas ar mērķi sniegt darbā ar jaunatni iesaistītajiem informāciju par programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” iespējām organizēt starptautiskus projektus jauniešiem no nelabvēlīgas vides, ar sociālekonomiskām grūtībām, ar ierobežotām iespējām, no minoritāšu kopienām u. c. Pieteikšanās mācībām līdz 28. martam elektroniski.

* “BiTriMulti (BTM) – tiešsaistes mācību kurss jaunpienācējiem jauniešu apmaiņā” (10.–21. maijs) piedāvās starptautisku apmācību darbā ar jaunatni iesaistītajiem, īpaši tiem, kuri gatavojas īstenot savu pirmo starptautisko jaunatnes apmaiņas projektu nākamajā programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā”. Pieteikšanās mācībām līdz 19. martam elektroniski.

Ņemot vērā Covid-19, visi mācību kursi tiks pasniegti tiešsaistē. Seminārus īsteno programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” nacionālās aģentūras Beļģijā, Grieķijā, Itālijā, Slovākijā un Ungārijā sadarbībā ar SALTO-YOUTH mācību resursu centru.

 

Drīzumā būs publicētas arī sešas jaunas JSPA raidieraksta (podkāsta) “JAUNAM BŪT” epizodes, kurās tiks runāts par ES jaunatnes mērķiem, aptverot tādus tematus kā līdzdalība, jauniešu garīgā veselība un labklājība, dzimumu līdztiesība, iekļaujoša sabiedrība, kvalitatīva mācīšanās un lauku jauniešu attīstības veicināšana. Gan iepriekšējās, gan jaunās epizodes būs pieejamas videoversijā YouTube, kā arī klausāmas audioplatformās Spotify, CastBox, ApplePodcasts.

 

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) turpina vebināru ciklu “Darbs ar jaunatni šodien un rīt” un aicina pieteikties tiešsaistes vebināriem martā. Vebināri paredzēti jaunatnes darbā iesaistītajiem – gan tiem, kuri ikdienā strādā ar jauniešiem, gan tiem, kuri vēl tikai plāno to darīt.

Dalībai vebināros ir nepieciešams iepriekš reģistrēties.

* Tiešsaistes seminārs “Ilgtspējīga un zaļa pieeja projektu un pasākumu īstenošanā” 9. martā plkst. 10:30

Jautājums par ilgtspējīgu un zaļu pieeju un rīcību resursu izmantošanā kļūst arvien aktuālāks. Šogad ir sācies jaunais ES programmas “Erasmus+” posms (2021–2027), kurā viena no trīs galvenajām prioritātēm ir ilgtspējīga un zaļa pieeja, kā arī viens no Eiropas jaunatnes mērķiem ir ilgtspējīga zaļā Eiropa.

Vebinārā tiks runāts par to, kā darbā ar jaunatni plānotās aktivitātes, pasākumus un projektus īstenot videi un klimatam draudzīgāk. Tiks apskatīts, kā savienot un sabalansēt pasākuma vai projekta ilgtspējību ar mācīšanās dimensiju tajā, kā novērtēt aktivitātes ietekmi un kā pieņemt lēmumus, kas palīdzēs sasniegt projekta mērķus, neupurējot zemeslodi.

Vebinārs paredzēts gan iesācējiem, gan pieredzējušiem jaunatnes lietu speciālistiem, jaunatnes darbiniekiem un visiem, kas veic darbu ar jauniešiem gan pašvaldības iestādēs, gan NVO, gan arī ārpus tām.

Vebināru vadīs Staņislavs Babins, neformālas izglītības mācību vadītājs un projektu koordinators ar 15 gadu pieredzi videi draudzīgo projektu īstenošanā gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Iepriekšēja reģistrācija šeit.

* Tiešsaistes seminārs “Jauniešu aktivitāšu popularizēšana digitālajā vidē” 18. martā plkst. 10:30

Digitālais mārketings ir visaptverošs jēdziens, kas noder ne tikai lielām biznesa organizācijām, bet jebkurai publiskai, nevalstiskajai organizācijai, lai virzītu savu pakalpojumu plašākai auditorijai. Digitālais mārketings ir būtisks palīglīdzeklis arī jauniešu aktivitāšu popularizēšanai un uzmanības piesaistīšanai.

Šajā vebinārā varēs iepazīties ar digitālā mārketinga jautājumiem, kas sekmēs jauniešiem organizētu aktivitāšu popularizēšanu, veiksmīgāk piesaistot plašāku auditoriju.

Vebinārs paredzēts jaunatnes lietu speciālistiem, jaunatnes darbiniekiem un visiem, kas strādā ar jauniešiem gan pašvaldības iestādēs, gan NVO, gan arī ārpus tām.

Vebināru vadīs Kristīne Tjarve, izglītības zinātņu maģistre, komunikācijas nozares praktiķe ar vairāk nekā 16 gadu pieredzi dažādās nozarēs, uzņēmuma “C SMART” vadītāja, vairāku Latvijas izglītības iestāžu mācībspēks, darbojas dažādās NVO.

Iepriekšēja reģistrācija šeit.