Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Jaunatnes darbinieki var pieteikties mācību programmā

Izglītības un zinātnes ministrija aicina pašvaldību un nevalstisko organizāciju jaunatnes darbiniekus pieteikties dalībai jaunatnes darbinieku mācību programmā.

Pieteikties dalībai jaunatnes lietu speciālistu mācībās var persona, kura pašvaldībā vai nevalstiskajā organizācijā veic darbu ar jaunatni un nav iepriekš apguvusi jaunatnes lietu speciālista apmācības pamatprogrammu saskaņā ar Ministru kabineta 2008. gada 16. decembra noteikumiem nr. 1047 “Jaunatnes lietu speciālistu apmācības kārtība”.

Mācību laika dalībnieki apgūs tādas tēmas kā darba ar jaunatni teorētiskie un praktiskie aspekti, jauniešu līdzdalības iespējas, jauniešu mentālā veselība, jaunatnes politikas pamati, jauniešu neformālā izglītība, projektu vadība, digitālais darbs ar jaunatni u. c.

Pilno dienu mācību nodarbību norises datumi ir 22. aprīlis, 7. un 20. maijs, 3. jūnijs, 26. augusts, 9. un 23. septembris, 7. un 21. oktobris un 4. novembris. Atkarībā no spēkā esošiem ierobežojumiem mācību nodarbības notiks tiešsaistē vai klātienē.

Lai pieteiktos konkursam, pretendentam līdz 31. martam jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa.

Pretendentu atlase dalībai jaunatnes darbinieku mācību programmā” nolikums
2021. gada jaunatnes darbinieku mācību programmas tēmas, stundu skaits un apmācītāji