Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Reģionu komiteja aicina pieteikties vēlētu jaunāka gadagājuma politiķu (YEP) kopienai

Eiropas Reģionu komiteja aicina pieteikties vēlētu jaunāka gadagājuma politiķu (YEP) kopienai (Programma “Vēlēti jaunāka gadagājuma politiķi” (2022)).

Vai esat politiķis(-e) ar ES vietējā vai reģionālā līmeņa mandātu, turklāt dzimis(-usi) pēc 1982. gada 1. janvāra? Vai vēlaties veidot kontaktus, dalīties paraugpraksē, iegūt informāciju par ES tiesību aktiem un ES finansējuma iespējām, piedalīties Eiropas Reģionu komitejas darbā, tikties un diskutēt ar RK locekļiem un citiem vietējā, reģionālā un Eiropas līmeņa politiķiem? Jūs esat laipni aicināts(-a) pieteikties dalībai Vēlētu jaunāka gadagājuma politiķu (YEP) tīklā!

Turpinājumā atradīsiet visu informāciju par 2022. gada YEP programmu, kurai varat pieteikties līdz 2022. gada 8. aprīlim.

Varat pieteikties, ja

  • jums ir vietējā vai reģionālā līmenī demokrātiski ievēlēta(s) politiķa(-es) mandāts kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm,
  • esat dzimis(-usi) pēc 1982. gada 1. janvāra,
  • neesat ne RK loceklis(-e), ne aizstājējs(-a),
  • jums ir labas angļu vai franču valodas zināšanas,
  • līdz 2022. gada 8. aprīlim aizpildīsiet un iesniegsiet pieteikuma veidlapu.

Kandidātus(-es) atlasīs, pamatojoties uz pieteikuma kvalitāti un gādājot par līdzsvaru no dzimumu, reģionālās un vietējās pārstāvības, politiskās piederības un valstspiederības viedokļa.

Kāpēc?

  • Lai veidotu kontaktus gan ar pārējiem vēlētiem jaunāka gadagājuma politiķiem no visas ES, gan ar citiem vietējā, reģionālā, valstu un Eiropas līmeņa politiķiem,
  • lai dalītos paraugpraksē ar citiem vietējiem un reģionālajiem politiķiem, izmantojot platformu YEPcommunity.eu,
  • lai izprastu iespējas, ko ES piedāvā vietējām un reģionālajām kopienām,
  • lai Eiropas likumdošanas procesā varētu paust ES pašvaldību viedokli,
  • lai uzlabotu savu atpazīstamību Eiropas aprindās.

Izvēlētajiem gados jaunajiem politiķiem būs iespēja arī piedalīties dažādos komunikācijas pasākumos, kas saistīti ar YEP programmu.

2022. gada YEP programma dos ieguldījumu Eiropas Jaunatnes gadā (https://europa.eu/youth/year-of-youth_lv).

Programma ir veidota, pamatojoties uz trim tematiem. Pieteikuma veidlapā šie trīs temati jums būs jāsarindo prioritārā secībā.

1. Eiropas tuvināšana tās iedzīvotājiem

Programma YEP jums palīdzēs veidot tiltus starp savu pilsētu vai reģionu un ES, dos jaunas idejas, kā veicināt demokrātiju, un ļaus rast veidus, kā iesaistīt jauniešus gan demokrātiskās diskusijās, gan vietējā dzīvē.

2. Noturīgu kopienu veidošana

Šajā jomā programma YEP jums palīdzēs dziļāk izprast Eiropas zaļo kursu, ļaus iedvesmot citus un iedvesmoties pašam(-ai) no pārējo vēlēto jaunāka gadagājuma politiķu, RK locekļu un citu politiķu projektiem. Jūs uzzināsiet arī, kā palīdzēt Eiropas Savienībai sasniegt mērķus: klimata pārmaiņu mazināšanu un oglekļneitralitāti.

3. Kohēzija kā pamatvērtība

Programma YEP ļaus uzzināt par finansējumu vietējām un reģionālajām pašvaldībām, izprast, kā kohēzijas politika var palīdzēt atgūties no Covid-19 krīzes un attīstīt jūsu pilsētu vai reģionu, un dalīties paraugpraksē ar pārējiem vēlētiem jaunāka gadagājuma politiķiem un citiem politiķiem.

Iespēju robežās sanāksmes ir plānotas angļu un franču valodā.

Kad?

2022. gada programma YEP ilgs līdz 2023. gada pavasarim, un pasākumi ir paredzēti visa gada garumā. Daži no tiem ir obligāti.

Pēc tam jūs kļūsiet par absolventu(-i), un jūs uzaicinās uz turpmākiem izvēlētiem pasākumiem.

Provizorisks 2022. gada pasākumu saraksts. Ņemiet vērā, ka datumi vēl var mainīties.

Vēlāk var tikt pievienoti vēl citi pasākumi/sarīkojumi. Par to jūs laikus informēs.

  • ikmēneša tīklošanās sesijas
  • komisiju sanāksmju un plenārsesiju apmeklējums
  • dalība sabiedriskajās apspriešanās
  • 25. maijā: ievadsanāksme – obligāta
  • 22. jūnijā: mācību sesija par tematu “Eiropas tuvināšana tās iedzīvotājiem” – obligāta
  • septembrī: mācību sesija par tematu “Noturīgu kopienu veidošana” – obligāta
  • septembrī: ar Biroja izbraukuma sēdi saistīts pasākums
  • oktobrī: mācību sesija par tematu “Kohēzija kā vērtība” – obligāta
  • 10.-13. oktobrī: 20. Eiropas Reģionu un pilsētu nedēļa, YEP sesija – obligāta
  • oktobrī/novembrī: YEP forums
  • novembrī: EuroPCom

Kur?

Visi pasākumi notiks tiešsaistē. Atkarībā no tā, kā attīstīsies Covid-19 pandēmija, programma var mainīties un pasākumi var tikt atcelti. Ja būs iespējams klātienē ierasties Briselē, jūs par to informēs iepriekš.

Kā?

Lai pieteiktos, jums jāaizpilda šāda veidlapa:

Pieteikties dalībai YEP kopienā (angļu valodā) - https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YEP-Call-2022-Applications

Pieteikties dalībai YEP kopienā (franču valodā) - https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YEP-Call-2022-Applications?surveylanguage=FR

 

Par piedalīšanos tiešsaistes pasākumos un sarīkojumos dienas nauda netiek piešķirta.

Ja pasākumā ir nepieciešama fiziska klātbūtne Briselē (gadījumā, ja šādi pasākumi ir iespējami), RK var atlīdzināt ceļa izdevumus,

izmaksāt vienotas likmes dienas naudu par katru uzturēšanās reizi, ja tiek uzrādīts pierādījums par nakšņošanu sanāksmes norises vietā.

Ceļa izdevumu atlīdzināšana un dienas naudas izmaksa ir atkarīga no pieejamā budžeta. Vajadzības gadījumā var tikt ieviesta rindas kārtības sistēma.

 

Kontaktinformācija:

Komunikācijas direkcijas darba grupa “Programma YEP”

yep-programme@cor.europa.eu