Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Uzsaukums Jauniešu delegātiem - Iniciatīva "Atjaunojošā politika"

Iniciatīvu "Atjaunojošā politika" Kongress aizsāka 2014. gadā kā daļu no apņemšanās veicināt jauniešu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē un lēmumu pieņemšanas procesā vietējā un reģionālā līmenī.

Tā sniedz jauniešiem no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm unikālu iespēju piedalīties Eiropas asamblejā kopā ar vietējiem un reģionālajiem vēlētajiem pārstāvjiem.

Katra no 46 dalībvalstu delegācijām uzņem vienu jauniešu delegātu uz viena kalendārā gada mandātu. Tie ir jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem no dažādām vidēm: jaunatnes aktīvisti, jaunatnes darbinieki, studenti, jaunie politiķi un citi. Tie tiek atlasīti tiešsaistes pieteikšanās procesā, un pārstāv līdzsvarotu grupu attiecībā uz dzimumu, kultūras izcelsmi, vecumu un pieredzi. Papildus jaunatnes delegātam vienmēr tiek izvēlēts aizstājējs no katras dalībvalsts.

Piedalīšanās sesijās notiek klātienē vai attālināti. Sesijas notiek martā un oktobrī, kurās ir iespēja izteikt savus viedokļus debašu laikā un apmainīties viedokļiem ar kongresa dalībniekiem par darba kārtības jautājumiem.

Kā daļu no viņu līdzdalības delegātiem ir jāizstrādā savi projekti vietējā un reģionālā līmenī, saņemot pasniedzēju atbalstu mentoringa sesiju veidā, lai izstrādātu un novērtētu savas idejas.

 

Plašāka informācija: https://www.coe.int/en/web/congress/-/call-for-applications-for-young-people-to-take-part-in-the-2024-edition-of-the-congress-rejuvenating-politics-initiative

Youth delegates - Rejuvenating politics - Congress of Local and Regional Authorities (coe.int)