Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ināra Mūrniece: LPS kongress ir iespēja iezīmēt pašvaldību reformas virzienu

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongress ir iespēja formulēt pašvaldību proaktīvo un pozitīvo programmu, kā īstenot reformu, pilnveidot sadarbību ar likumdevēju un izpildvaru. Tagad, kad valdība ir izteikusi savu priekšlikumu ķerties pie pašvaldību reformas, ir svarīgi, lai LPS ne tikai mēģinātu pateikt “nē”, bet piedāvātu arī savu skatījumu uz “jā”. Tā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 17.maijā, uzrunājot klātesošos LPS 30.kongresā.

LPS būtiski ietekmē visu nacionālo politiku, un tā ir gan privilēģija, gan atbildība. Pašvaldību reformai ir jāmazina nevienmērība reģionālajā attīstībā, jāuzlabo demogrāfiskā situācija un jācenšas apturēt ekonomisko emigrāciju. LPS kongress ir iespēja iezīmēt virzienu, kādā mums jādodas, lai minētās pārmaiņas notiktu sekmīgi, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka pašvaldību saimnieciskās un sociālās funkcijas skar ikvienu valsts iedzīvotāju teju “no šūpuļa līdz kapam”, un tieši pēc novada jeb savas pašvaldības cilvēki mēdz spriest par to, kā valstij veicas kopumā. Nevienlīdzību un nabadzības riskus nav iespējams atrisināt tikai Saeimas namā vai Ministru kabinetā. Tas ir visiem kopīgi darāms darbs. Šī darba pozitīvais rezultāts jāsajūt ikvienam cilvēkam, lai kurā Latvijas novadā jeb pašvaldībā viņš dzīvotu, teica I.Mūrniece.

“Jūs esat liela un ietekmīga organizācija, kas 1991.gada oktobrī savas dibināšanas pamatos lika vēsturisko – demokrātisku teritoriālo pašvaldību ideju. Tādējādi jūs uzņēmāties pašvaldību misiju stiprināt demokrātijas pamatus un savā darbībā apliecināt, ka demokrātija valstī sākas tieši pašvaldībās,” atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja, sveicot LPS tās trīsdesmitajā kongresā. “Mēs vienmēr esam apzinājušies, ka pašvaldības – tas ir milzīgs spēks, tā ir Latvijas asinsrite.”

Informācijas avots: http://saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/27958-inara-murniece-lps-kongress-ir-iespeja-iezimet-pasvaldibu-reformas-virzienu