Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uzsver pašvaldību lomu Pārdomātas specializācijas īstenošanā

„Katrai vietējai un reģionālajai pašvaldībai jāsniedz iespēja attīstīt savas iekšējās vietējās un reģionālās spējas, tostarp Pārdomātas specializācijas stratēģijas īstenošanas, uzraudzības un kontroles mehānismi,” 31. janvārī Briselē (Beļģija) notikušajā Reģionu komitejas Sociālās politikas, izglītības, nodarbinātības, pētniecības un kultūras komisijas sanāksmē norādīja Latvijas delegācijas Reģionu komitejā pārstāvis, Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Diskutējot par Pārdomātu specializācijas stratēģiju (RIS3) reģionālo ietekmi, Okmanis tāpat uzsvēra, ka RIS3, tajā ietvertie tautsaimniecības transformācijas virzieni, prioritātes un specializācijas jomas tieši attiecināmas ne tikai uz reģioniem, bet arī vietējām pašvaldībām. Arī Eiropas Parlamenta REGI komitejas pārstāvis Lamberts van Nistelroijs (Lambert Van Nistelrooij) sanāksmē akcentēja pašvaldību lomu Pārdomātas specializācijas īstenošanā: „Pārdomāta specializācija var palīdzēt rast spēcīgākos punktus, īpašas darbības nišas jūsu pašvaldībās. Tāpat Pārdomātai specializācijai būtu vairāk jāveicina sadarbība, un tieši jūs varat atrast partnerus un veicināt reģionālo sadarbību.”

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, lūgta komentēt Reģionu komitejā apstiprināto atzinumu „Pārdomātas specializācijas stratēģijas: reģionālā ietekme un reģionu sadarbība”, uzsvēra, ka ne tikai reģionālās, bet arī vietējās pašvaldības ir piemērota vieta inovatīvu ekosistēmu izveidei. „Latvijai kā mazai, bet atvērtai ekonomikai ir svarīgi palielināt valsts konkurētspēju, un vienīgā iespēja to paveikt ir, attīstot zināšanās balstītu ražošanu un pakalpojumus. Pašvaldībām ar inovāciju potenciālu ir liela loma, lai radītu nepieciešamo saikni starp Eiropas Savienības politikas virzieniem, rūpniecību, pētniecības centriem, augstākās izglītības iestādēm un iedzīvotājiem,” skaidroja Feldmane.

Reģionu komitejas atzinumu „Pārdomātas specializācijas stratēģijas (RIS3): reģionālā ietekme un reģionu sadarbība” plānots apstiprināt 22. marta plenārsesijā.