Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību pārstāvju dalība pasākumos par sadarbības attīstīšanu ar Ķīnu

Latvijas pašvaldību un uzņēmēju delegācija – Alojas novada, Jelgavas, Ventspils un LPS pārstāvji – piedalījās ceturtajā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (“16 + 1 iniciatīva”) pašvaldību līderu sanāksmē un ceturtajā 16 + 1 pašvaldību vadītāju asociācijas darba sanāksmē, kas norisinājās 20. oktobrī Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā.

Plaši apmeklētajos pasākumos Centrāleiropas, Austrumeiropas un Ķīnas vietējo un reģionālo pašvaldību, pašvaldību asociāciju un uzņēmēju pārstāvji diskutēja par pašvaldību lomu un iespējām iniciatīvas “16 + 1” formātā, t.i., sadarbības attīstīšana starp Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm un Ķīnu. Tika pārrunāta sadarbība lauksaimniecības, tūrisma un uzņēmējdarbības jomā.

Atklājot pasākumu, Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs uzsvēra, ka starpvalstu sadarbības veicināšanā pašvaldības un vietējie uzņēmēji ir viens no būtiskākajiem sadarbības pīlāriem un īstenotājiem. Latvijas delegācijas vārdā konferences dalībniekus uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, kurš iepazīstināja ar biznesa un investīciju iespējām Latvijā, kā arī ar Alojas novada uzņēmēju pieredzi tirdzniecības kontaktu veidošanā ar Ķīnu.

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos