Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Nākamā Erasmus programma aptvers lielāku dalībnieku skaitu

18. oktobrī Briselē (Beļģija) notikušajā Eiropas Reģionu komitejas Sociālās politikas, izglītības, nodarbinātības, pētniecības un kultūras komisijas (SEDEC) sanāksmē, kurā no Latvijas delegācijas piedalījās Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere, apstiprināja atzinumu par programmu izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā “Erasmus” nākamajam plānošanas periodam no 2021. līdz 2027. gadam.

Šī programma sniedz iespēju miljoniem Eiropas jauniešu – skolēnu, studentu, skolotāju, profesionālās izglītības un apmācību apguvēju - studēt, mācīties vai strādāt par brīvprātīgajiem ārvalstīs, tā paplašinot viņu pieredzi un izpratni par Eiropu. Nākamā perioda “Erasmus” programmā Eiropas Komisija ierosina finansējumu divkāršot “, lai tas sasniegtu 30 miljardus eiro. Taču būtiski, ka plānots līdz pat trīs reizēm palielināt arī atbalsta saņēmēju skaitu.

Latvijas pašvaldībām varētu būt arī interesanti, ka programma ir atvērta dalībai arī Austrumu partnerības valstīm, ja tās pilda regulas nosacījumus, tostarp izveidojot programmas nacionālo aģentūru.

Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekle, Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere dalījās pieredzē, ka arī Jaunpils novada vidusskola aktīvi iesaistās “Erasmus” programmas projektos, sadarbojoties ar skolām Vācijā, Polijā, Zviedrijā, Itālijā un Turcijā. “Mūsu skola jau vairākus gadus aktīvi iesaistās šīs programmas projektu īstenošanās. Tas ļauj bērniem labāk apgūt citas valodas un kultūras.”

Ar informāciju par jauno “Erasmus” programmu varat iepazīties Eiropas Komisijas mājaslapā.