Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Laiks jaunu mērķu izvirzīšanai Austrumu partnerības valstīm

“Gatavojoties 2020. gadā plānotajam Austrumu partnerības samitam, šis gads ir īstais brīdis izvērtēt izvirzītos 20 mērķus un domāt par nākamajiem sasniedzamajiem pēc 2020. gada,” 28. martā Erevānā notikušajā Eiropas Reģionu komitejas Austrumu partnerības reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja sanāksmē aicināja Latvijas delegācijas vadītājs CORLEAP Biroja loceklis Andris Jaunsleinis.

Jaunsleinis tāpat informēja, ka par godu Austrumu partnerības desmitgadei tiek gatavoti vairāki pasākumi, kurās dalībniekiem būs iespēja dalīties labās prakses piemēros par šo gadu laikā īstenotajām darbībām. 14. maijā Briselē Eiropas Savienības institūcijas sadarbībā ar Rumānijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē plāno rīkot augsta līmeņa konferenci, kuras mērķis būs apkopot sasniegumus kopš 2009. gada, un tajā būs pārstāvēta arī CORLEAP.

Savukārt 24.–25. oktobrī Viļņā plānots rīkot pašvaldību apvienības PLATFORMA rīkotu ES–Austrumu partnerības pašvaldību līderu forumu, kas vienlaikus būs veltīts arī ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Forumu līdzorganizē Lietuvas Pašvaldību asociācija un Lietuvas Republikas Ārlietu ministrija, un tajā plānota arī Latvijas pašvaldību pārstāvju dalība.