Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Projekts “Pašvaldību un valdības sadarbības veicināšana un publiskās pārvaldības uzlabošana Kirgizstānā”

Latvijas Pašvaldību savienība uzsākusi projekta “Pašvaldību un valdības sadarbības veicināšana un publiskās pārvaldības uzlabošana Kirgizstānā” īstenošanu. Ik gadu Ārlietu ministrija izsludina granta projektu konkursu “Atbalsts attīstības sadarbības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs”, piešķirot finansiālu atbalstu attīstības sadarbības projektu īstenošanai prioritārajās partnervalstīs Centrālāzijā (Kirgizstānā, Tadžikistānā un Uzbekistānā) un Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīs (Moldovā, Gruzijā un Ukrainā).

Šogad konkursā bija pieteikti 36 projekti, kas ir lielākais projektu iesniegumu skaits kopš 2016. gada. Izvērtējot 2019. gada projektu konkursa iesniegumus, Ārlietu ministrija piešķīrusi finansējumu 36 257,47 eiro apmērā Latvijas Pašvaldību savienības  projektam “Pašvaldību un valdības sadarbības veicināšana un publiskās pārvaldības uzlabošana Kirgizstānā”. Projekta mērķis ir veicināt labu pārvaldību Kirgizstānā, ceļot publiskās pārvaldes institucionālo kapacitāti. Tas dos iespēju turpināt līdzšinējo sadarbību ar Kirgizstānas partneriem, kā arī starp abu valstu pašvaldībām, nododot savu pieredzi un zināšanas, kas gūtas Latvijas attīstības un reformu procesā.

Projekta pievienotā vērtība ir tas, ka projektu kopīgi īsteno vairāki dalībnieki – valsts pārvaldes iestādes un vietējās pašvaldības, pilsoniskās sabiedrības organizācijas un eksperti. Projekts nodrošinās Kirgizstānas Pašvaldību savienībai, pašvaldībām un valsts pārvaldes iestādēm atbilstošas apmācības, kā arī rekomendāciju izstrādi vietējo pašvaldību attīstības tālākai pilnveidošanai un efektīvai pārvaldībai.

Augusta pēdējā nedēļā notiks Latvijas ekspertu vizīte Kirgizstānā, savukārt Kirgizstānas valsts pārvaldes un pašvaldību pārstāvju apmācības Latvijā plānotas oktobra pirmajā nedēļā.

Elita Kresse

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece ārējo sakaru jautājumos