Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

12. maijā norisinās LPS “Zaļās dienas” semināri par klimatu, inovācijām un kultūru

12. maijā norisinās trīs Latvijas Pašvaldību savienības rīkotie starptautiskie vebināri, kas veltīti patlaban ļoti aktuāliem jautājumiem – klimata pārmaiņām, energoefektivitātei, inovācijām, kultūrai un iedzīvotāju iesaistīšanai.

Šajā dienā plkst. 14:00–16:00 provocēsim jūs ar jautājumu “Tehnoloģijas ir atbilde, bet kāds bija jautājums?”, kad kopā ar Eiropas Komisijas, Latvijas, Beļģijas, Somijas, Lietuvas, Gruzijas pārstāvjiem, pašvaldību politiķiem, arhitektiem un inovāciju ekspertiem domāsim par to, cik zaļš ir zaļš, vai tiešām energoefektivitātes mērķus nav reāli sasniegt un kā kopīgi varam padarīt mūsu pašvaldības skaistākas, ilgtspējīgākas un iekļaujošākas.

11:30–13:00 aicināsim jūs iepazīt jauno Mēru paktu vebinārā “Mūsu visu zeme: Mēru pakts godīgākai, klimatam nekaitīgai Eiropai”, kurā docente no Viļņas Gedimina tehniskās universitātes atklās akadēmisko skatījumu par to, kas notiks, ja mēs nogaidīsim vēl un vilcināsimies ar rīcību klimata noturības veicināšanai. Savukārt Eiropas Komisijas pārstāve pastāstīs, vai jau esam “gatavi 55” jeb jaunajam Eiropas politiskajam ietvaram klimata un enerģētikas jomā. Šis vebinārs arī būs lieliska iespēja uzzināt, kā citas pašvaldības Latvijā, Igaunijā un Beļģijā risina ēku renovēšanu, veido klimata rīcības plānus un veicina klimatneitrālu ekonomiku.

Savukārt to pilsētu un novadu pārstāvji, kuros jau dzīvo vai drīzumā dzīvos vismaz 20 000 iedzīvotāju, 10:30–11:15 aicināti pievienoties vebināram par Zaļo pilsētu vienošanos. Tā ir Eiropas Komisijas jaunā iniciatīva pašvaldībām, kas vēlas iesaistīties zaļākas un veselīgākas nākotnes veidošanā iedzīvotājiem.

Pasākumi norisināsies latviešu valodā ar sinhrono tulkojumu angliski, lietuviski un krieviski. Papildu informāciju par katru pasākumu atradīsit katram vebināram veltītajā darba kārtībā.

“Zaļās dienas” pasākumus Latvijas Pašvaldību savienība rīko sadarbībā ar Eiropas Pašvaldību un reģionu padomi, PLATFORMU, Lietuvas Pašvaldību asociāciju un Eiropas Mēru pakta biroju, kā arī ar Eiropas Reģionu komitejas atbalstu.

Darba kārtība “Tehnoloģijas ir atbilde, bet kāds bija jautājums?”
Darba kārtība “Mūsu visu zeme: Mēru pakts godīgākai, klimatam nekaitīgai Eiropai”
Darba kārtība "Zaļo pilsētu vienošanās"