Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Inga Bērziņa aicina EK ciešāk sadarboties ar pašvaldībām Bauhaus iniciatīvas īstenošanā

13. decembrī Eiropas Reģionu komitejas (RK) sanāksmē diskusijā ar Eiropas inovācijas, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāri Mariju Gabrielu (Mariya Gabriel) Latvijas delegācijas RK locekle, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa aicināja RK un Eiropas Komisiju ciešāk sadarboties arī jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas jomā.

Pateicoties par līdzšinējo aktīvo RK un Eiropas Komisijas darbību Kopīgā rīcības plāna īstenošanā, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja rosināja turpmāk tajā ietvert sadarbību arī Eiropas Zaļā kursa kultūras dimensijas - jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas - attīstīšanā pašvaldībās. “Mūsu pašvaldības aktīvi iesaistījušās Bauhaus koprades posmā, informējot par dažādām ilgtspējīgām, kopīgi ar iedzīvotājiem īstenotām iniciatīvām, un turpina iesaistīties arī tagad – iniciatīvas īstenošanas periodā. Saiknes ar dabu atjaunošana, vietu pārveidošana pašvaldībās vai uzmanības pievēršana tieši tām vietām un cilvēkiem, kam tas nepieciešams visvairāk - tie ir mērķi, ko var īstenot tikai sadarbībā ar pašvaldībām un pašās pašvaldībās,” pauda Bērziņa. Vienlaikus viņa norādīja, ka tikai tā kopīgi spēsim īstenot virsmērķi - uzlabot iedzīvotāju dzīves.

Arī Komisāre Gabriela savā uzrunā pašvaldību pārstāvjiem atzina, ka, lai sasniegtu konkrētus rezultātus un patiešām strādātu iedzīvotāju labā, aktivitātes jāīsteno pašvaldību līmenī. Gabriela tāpat uzsvēra vietējo inovāciju ekosistēmu nozīmi, kā arī vērsa uzmanību uz 2022. gada pavasarī plānoto pirmo Eiropas Bauhaus festivālu. Viņa arī īsumā iepazīstināja ar jauno Eiropas Komisijas iniciatīvu – Izglītības klimatam koalīciju. Tā ietver Izglītības klimatam platformu, kurā ikviens, kas darbojas izglītības jomā un kuru interesē iespēja izglītot par klimata jautājumiem, varēs gan atrast domu biedrus, gan arī kopīgas aktivitāšu un projektu idejas.