Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS aicina pieteikties aktīvus jauniešus dalībai Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa sesijās

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina aktīvos jauniešus pieteikties dalībai Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa (CLRAE) sesijās.

CLRAE iniciatīva paredz iespēju jauniešiem no visas Eiropas 2022.gadā piedalīties divās kongresa sesijās, kā arī radīt un savā pārstāvētajā pašvaldībā īstenot projektus. Vienlaikus tā ir iespēja veicināt dialogu starp jauniešiem un kongresā ievēlētajiem pašvaldību pārstāvjiem no visām 47 dalībvalstīm.

Lai pieteiktos dalībai kongresa sesijās, ir jābūt vienas no CLRAE 47 dalībvalstīs dzīvojošam pārstāvim vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Svarīga ir aktīva līdzšinējā iesaiste savas pašvaldības darbā un jābūt interesei par pašvaldības pārvaldības procesiem. Tāpat pretendentiem ir jābūt labām rakstības un publiskās uzstāšanās spējām, ļoti labām angļu valodas zināšanām.

Pieteikšanās dalībai iniciatīvā norisināsies līdz 2022.gada 7.janvārim, savukārt kongresa sesiju dalībnieki tiks nosaukti 31.janvārī.

Plašāka informācija par iniciatīvu un pieteikšanos pieejama ŠEIT.