Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas pašvaldības aicina pievienoties deklarācijai par atbalstu Ukrainas pašvaldībām

Eiropas vietējās un reģionālās pašvaldības stingri atbalsta  Ukrainas pašvaldības


Mēs, Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) politiskā vadība, stingri nosodām daudzos uzbrukumus un Ukrainas teritoriālās integritātes un suverenitātes pārkāpumus. Mēs paužam pilnīgu atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai un pašvaldībām. Mēs nepieņemsim, ka Krievijas Federācija atkal uzbrūk mūsu eiropeiskām vērtībām un integritātei pēc tam, kad Krievija 2008. gadā iebruka Gruzijā. Mēs stingri iebilstam pret brīvas un demokrātiskas valsts sadalīšanu Eiropā.

Vardarbības eskalācija, atkārtotie sprādzieni un uzbrukumi Ukrainas pilsētām un teritorijām ir nopietns drauds miera un demokrātijas saglabāšanai visā Eiropā.

Mēs aicinām Krievijas Federāciju pārtraukt uzbrukumu, pamest Ukrainas nacionālo teritoriju, ievērot visus starptautiskos līgumus un starptautisko tiesību pamatprincipus un atzīt Ukrainas pilnīgu suverenitāti pār visām tās teritorijām, ieskaitot Donbasu un Krimu.

Stingri pārliecināti par vietējo demokrātiju un pilsētu diplomātiju, kas balstās uz miera vērtībām, vienojot mūsu pašvaldības visā Eiropā kopš 1951. gada, mēs esam līdzās Ukrainas pašvaldībām, pilsētām, hromadām, rajoniem, rajoniem un to pārstāvošajām asociācijām. To uzdevums ir aizsargāt iedzīvotājus un sniegt pamatpakalpojumus, lai nodrošinātu kvalitatīvus dzīves apstākļus un izdzīvošanu ik dienu. Infrastruktūras iznīcināšana, ko veic karojošās puses, apdraud efektīvu un drošu pamata sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšanu, ko Ukrainas vietējās un reģionālās pašvaldības sniedz saviem pilsoņiem.

Kā Eiropas vietējās un reģionālās pašvaldības, kas pārstāv 60 nacionālās asociācijas 40 Eiropas valstīs, tostarp Ukrainā, mēs turpināsim strādāt, lai atbalstītu tās viņu centienos. Mēs ne tikai esam gatavi atbalstīt pašvaldības Ukrainā ar zināšanām un materiāliem, kas tām varētu būt nepieciešamas nākamajās dienās un nedēļās. Pašvaldībām un reģioniem, iespējams, drīz būs jāsaskaras ar šādas traģēdijas Eiropā cilvēciskajām sekām, kuras rezultātā, iespējams, radīsies humānās palīdzības sniegšanas nepieciešamība bēgļiem. Koordinācija ar mūsu valstu valdībām būs būtiska.

Mēs kā Apvienoto pilsētu un vietējo pašvaldību (UCLG) organizācijas Eiropas nodaļa cerēsim, ka pilsētu diplomātija drīz atkal vienos mūs visus!

Parakstījušies:
Stefano Bonaccini, Emilia-Romagna prezidents, AICCRE prezidents, CEMR prezidents
Carola Gunnarsson, Sala pašvaldības mēre, SALAR viceprezidente, CEMR pārstāve starptautisko attiecību jautājumos
Jan van Zanen, Hāgas mērs, VNG prezidents, CEMR izpildprezidents

Deklarācijai pievienojies arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis. Latvijas pašvaldību vadītāji var pievienoties deklarācijai šajā tīmekļa vietnē.
 

Statement on the situation in Ukraine