Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Notiks Ukrainas atjaunošanai veltīts seminārs “Ceļā uz Ukrainas atjaunošanu. Kad siena pārvēršas par vārtiem…”

2. novembrī  Ogres Centrālajā bibliotēkā, kā arī attālināti norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas izbraukuma sēde, kas vienlaikus būs arī Ukrainas atjaunošanai veltīts seminārs “Ceļā uz Ukrainas atjaunošanu. Kad siena pārvēršas par vārtiem…”

Seminārs sāksies plkst.10 un ilgs līdz plkst.13:15.

Sanāksmi atklās Ukrainas vēstnieks Latvijas Republikā Oleksandrs Miščenko, un to vadīs LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas priekšsēdētājs, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš. Vienlaikus sanāksmes ietvaros ieinteresētajām Latvijas pašvaldībām būs iespēja divpusēji tikties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā, lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Ukrainas pašvaldībām.

Latvijas valsts apņēmusies iesaistīties Ukrainas rekonstrukcijā, atjaunojot Čerņihivas apgabalu, un Latvijas pašvaldībām ir ļoti liela loma atbalsta sniegšanā Ukrainas pašvaldībām to atjaunošanā, jo pašvaldības ir tās, kas ir vistuvāk iedzīvotājiem. Mēs esam tie, kas jau tagad var sākt var dalīties labās prakses piemēros un zināšanās, lai tad, kad atjaunošanu varēs uzsākt, Ukrainas pašvaldības jau būtu gatavas sākt īstenot visdažādākos projektus. Latvijas pašvaldību ekspertu zināšanas var būt noderīgas visdažādākajās jomās, sākot no energoefektīvu ēku būvniecības, un beidzot ar pakalpojumu digitalizāciju.

Pasākumā piedalīsies arī divu Čerņihivas apgabala pašvaldību – Čerņihivas un Ņižinas pilsētu – pārstāvji, daloties pieredzē par pašvaldību darbību krīzes apstākļos, kā arī nākotnes prioritātēm un sadarbības perspektīvām. Tāpat sanāksmes dalībnieki varēs būt klātesoši pieminekļa “Ukrainas vainags” atklāšanā, kas tapis, sadarbojoties Ogres rajona slimnīcai un Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības fakultātei, un ko iesvētīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vecākais kapelāns Elmārs Pļaviņš.

Dalībai sanāksmē var reģistrēties tīmekļa vietnē līdz 31. oktobrim (ieskaitot).

Darba kārtība