Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Preiļos atklāts sienas gleznojums Ukrainas atbalstam

Atsaucoties Latvijas Pašvaldību savienības iniciatīvai, uz Preiļu 2. vidusskolas sporta manēžas sienas tapis gleznojums Ukrainas atbalstam, kas veidots pēc Preiļu sadraudzības pilsētas Ņižinas mākslinieces Jekaterinas Vasečko ideju skicēm. Šī gada novada svētku laikā ikvienam interesentam bija iespēja piedalīties balsošanā par vairākām idejām, kā rezultātā tika izvēlēta skice ar simbolisku vēstījumu – “Viss būs!”.

Gleznojumu radīja ukraiņu māksliniece Natālija Havrišova, kura Preiļos radusi patvērumu no kara šausmām Ukrainā, un Preiļu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas audzēkņi.

Sienas gleznojuma atklāšana notika 20.oktobrī, Preiļu novada pašvaldībai organizējot svinīgu pasākumu, kura laikā projekta īstenotāji dalijās iespaidos par mākslas darba tapšanu, savukārt ar vokālu priekšnesumu uzstājās meitenes no Ukrainas, kuras Preiļos radušas pagaidu mājvietu, pēc tam sekoja svinīgās lentas griešana, kur tika iesaistīts ikviens pasākuma apmeklētājs.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, Sociālo, kultūras un izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Iveta Stare, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja kolektīvs, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pedagogi un audzēkņi, Preiļu 2. vidusskolas un Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes pārstāvji, kā arī ukraiņu māksliniece Natālija Havrišova.

Sienas gleznojuma tapšanu organizēja Preiļu novada pašvaldība un Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvniecības Briselē un attīstības sadarbības jomā aktīvo Eiropas valstu pašvaldību un to asociāciju koalīcijas “PLATFORMA” atbalstu. Aktivitāte norisinājās Eiropas Savienības līdzfinansēta projekta  “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros.

Preiļu novada pašvaldība sadarbībā ar Ņižinas pašvaldību jau vairākus gadus aktīvi iesaistījušies LPS attīstības izglītības aktivitātēs, piedaloties arī Eiropas Vietējās solidaritātes dienās.

 

 

Informācijas avots:

Preiļu novada pašvaldības

Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa