Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības aicinātas pieteikt projektu idejas vairākos Interreg projektu konkursos

Pašvaldībām, kas vēlas risināt kādus vietējos izaicinājumus, izmantojot citu valstu pašvaldību labās prakses pieredzi, ir iespēja savas idejas iesniegt projektu pieteikumos Interreg programmā!

Patlaban projektu pieteikumus var iesniegt vairākos Interreg programmas projektu uzsaukumos. Tā, piemēram, Interreg Baltijas jūras reģiona programmā projektu idejas pamatprojektiem efektīvu pakalpojumu, klimata un citās pašvaldībām būtiskās jomās var iesniegt līdz 14. februārim.

Pašvaldības Kurzemē, Pierīgā, Vidzemē, kā arī Rīgas valstspilsēta līdz 15. februārim var iesniegt projektu pieteikumus Igaunijas – Latvijas programmā, lai īstenotu ilgtspējīgas un inovatīvas projektu idejas pārrobežu sadarbības, viedas un inovatīvas uzņēmējdarbības, vides vai tūrisma jomā.

Savukārt uzsaukums projektu pieteikumiem Centrālā Baltijas jūras reģiona programmā gan mazajiem, gan regulārajiem projektiem atvērts līdz 10. martam. Šajā programmā gaidīs jūsu projektu pieteikumus par tādām tēmām kā, piemēram, uzlaboti pakalpojumi iedzīvotājiem, aprites ekonomika un oglekļa emisiju samazināšana.

Pašvaldības Kurzemē, Latgalē un Zemgalē varētu būt ieinteresētas sagatavot projektu pieteikumus Latvijas – Lietuvas programmā, kurā pieteikumu iesniegšana atvērta līdz 29. martam. Šajā programmā starp prioritātēm atradīsiet tādas kā tūrisma un kultūras mantojuma ekonomiskais potenciāls, iekļaujoša sabiedrība un zaļa, noturīga un ilgtspējīga attīstība.

Tiem, kuri vēlas iesniegt projektu pieteikumus Urbact IV programmas Rīcības plānošanas tīklu konkursam, ir iespēja to izdarīt vēl līdz 31. martam. Informāciju par februārī un martā tiešsaistē plānotajām info sesijām atradīsiet URBACT tīmekļa vietnē.

Laicīgi sākt gatavot projektu pieteikumus var jau arī Interreg Europe programmai, kurā projektu pieteikumus varēs iesniegt no 15. marta līdz 9. jūnijam. Projektu tēmas atbilst piecām Eiropas Savienības tematiskajām prioritātēm (vieda, zaļa, savienota, sociāla Eiropa, aktivitātes iedzīvotāju labā), kā arī labas pārvaldības veicināšanai.

Vairāk informācijas par visiem iepriekš minētajiem projektu uzsaukumiem latviski atradīsiet Interreg Latvija tīmekļa vietnē.