Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pievienojas Eiropas līmeņa deklarācijai kara pret Ukrainu sākšanās gadadienā

Latvijas Pašvaldību savienība pievienojas Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) Deklarācijai kara pret Ukrainu sākšanās gadadienā.

Deklarācijā, kurā Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību pārstāvji pilnībā nosoda Krievijas pret Ukrainu sākto karu un civilās infrastruktūras bombardēšanu, aicināts arī atbrīvot Krievijas spēku nolaupītos 5 Ukrainas pašvaldību mērus. Latvijas Pašvaldību savienība pievienojas deklarācijā paustajam atbalstam Ukrainas tautai un pašvaldību pārstāvjiem ceļā uz Ukrainas pašvaldību atjaunošanu.

Mēs turpināsim sniegt mūsu atbalstu, līdzdarbojoties Latvijas un Ukrainas pašvaldību divpusējās sadarbības aktivitātēs, īstenojot projekta Ukrainas pašvaldību atbalstam “Uzticības tilti” aktivitātes, kā arī darbojoties  Eiropas Pilsētu un reģionu aliansē Ukrainas atjaunošanai. Esam pārliecināti, ka šo mūsu visu kopīgo centienu rezultātā Ukraina pievienosies Eiropas Savienībai kā pilntiesīga tās dalībvalsts!

“Karš turpinās - cilvēki, tostarp bērni, iet bojā, pamet savu dzimteni, valsts tiek izpostīta. Mēs nedrīkstam karu Ukrainā nolikt otrajā vai trešajā plānā, jo tā ir cīņa arī par mūsu neatkarību nākotnē,” uzsver Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, vienlaikus vēlreiz izsakot lielu pateicību visām Latvijas pašvaldībām, kas jo īpaši pēdējā gada laikā nesavtīgi atbalstījušas Ukrainas pašvaldības un tās iedzīvotājus un ir apņēmības pilnas to darīt tik ilgi, cik tas būs vajadzīgs!

Ar pilnu Deklarācijas tekstu (angliski) varat iepazīties raksta noslēgumā.

Declaration on the anniversary of the outbreak of war against Ukraine