Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācija RK ar vēstnieci Līci – Līcīti pārrunā pašvaldību attīstībai būtiskus jautājumus

Foto: Ieva Brice.

16. martā Briselē (Beļģija) Latvijas delegācija Eiropas Reģionu komitejā tikās ar Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā, ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Leldi Līci – Līcīti,  pārrunājot pašvaldību ilgtspējīgai attīstībai būtiskus jautājumus no vietējās un Eiropas Savienības perspektīvas.

Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā (RK) vadītājs Gints Kaminskis sarunā dalījās ar būtiskākajām RK plenārsesijā skatītajām tēmām, tostarp Eiropas Savienības Padomes prezidentvalsts Zviedrijas izvirzītajām politiskajām prioritātēm, akcentējot arī dažādo izaicinājumu un krīžu ietekmi uz Latvijas pašvaldībām. Tāpat Kaminskis aicināja vēstnieci dalīties ar viedokli par Austrumu partnerības paplašināšanos Centrālāzijas virzienā: “Latvijas Pašvaldību savienība jau ilgstoši sadarbojas arī ar tādu Centrālāzijas valstu kā Uzbekistāna un Kirgizstāna pašvaldībām, un uzskatām, ka tas varētu veicināt mieru, stabilitāti un drošību plašākā reģionā,” atklāja Kaminskis.

Komentējot iespējamo Austrumu partnerības paplašināšanos Centrālāzijas virzienā, Līce – Līcīte dalījās viedoklī, ka šādas politiskās izmaiņas ir atbalstāmas, jo patlaban Centrālāzijas valstis ir arī svarīgas Krievijai piemēroto Eiropas Savienības sankciju ziņā, lai novērstu to apiešanu. “Krievijas karš Ukrainā devis jaunu dinamiku paplašināšanās procesam. Sapratām, ka nepieciešams stiprināt attiecības ne tikai ar tuvējiem kaimiņiem, bet varējām arī pavirzīt paplašināšanās procesu, tajā iekļaujot Ukrainu, Moldovu un Gruziju,” pauda vēstniece.

Savukārt runājot par dažādo krīžu ietekmi uz nacionālo politiku un pašvaldību attīstību, Latvijas delegācijas RK pārstāvis, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš aicināja intensīvāk dalīties informācijā un sadarboties pašvaldību, nacionālā un Eiropas Savienības līmenī, lai veicinātu Latvijas un to pašvaldību ilgtspējīgu attīstību, ekonomisko transformāciju un konkurētspēju, vienlaikus veidojot investīcijām piemērotu vidi. Paužot ieinteresētību aktīvākā viedokļu apmaiņā un kopīgā darbā Latvijas interešu aizstāvībā Eiropas Savienībā, Līce – Līcīte aicināja nākamajā tikšanās reizē ar Latvijas delegāciju RK aicināt piedalīties arī Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā nozaru padomnieki.

Sarunā Latvijas delegāciju RK pārstāvēja delegācijas vadītājs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Jēkabpils novada domes deputāts Leonīds Salcevičs, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais un Cēsu novada domes deputāts Hardijs Vents. Tikšanās tāpat piedalījās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks reģionālās attīstības un pašvaldību jautājumos Aivars Draudiņš, kā arī Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā padomnieki.