Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

CLRAE 44. plenārsesijā Andris Rāviņš piedalās debatēs par reģionālo mediju nozīmi demokrātijas nosargāšanā

No 21. līdz  23. martam Strasbūrā norisinās Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa 44. plenārsesija, kuras ietvaros Aktuālo jautājumu komitejas sēdē Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš piedalījās debatēs “Vietējie un reģionālie mediji kā demokrātijas sargi”. Uzrunājot komitejas sēdē klātesošos, A. Rāviņš uzsvēra šī brīža pašvaldību svarīgo lomu demokrātijas nosargāšanā: Vēršu jūsu uzmanību, ka Latvijā kvalitatīvu reģionālo mediju pastāvēšana ir arī drošības jautājums, īpaši pierobežā. Stiprinot un atbalstot kvalitatīvu vietējo un reģionālo mediju pastāvēšanu, mēs veicinām iedzīvotāju medijpratību un pasargājam iedzīvotājus, un savu valsti kopumā arī no Krievijas izvērstā dezinformācijas kara.”

Cita starpā Aktuālo jautājumu komitejas sēdē skatīja arī noteikumus “Lokālo un reģionālo pašvaldību pārstāvju  reakcija nopietnās krīzes situācijās: ārkārtas iejaukšanās un pēckrīzes rekonstrukcija”, kā arī pārrunāja aktualitātes EP struktūrās.

Kongresa 44. plenārsesijas tēmu loks ir plašs, arī šoreiz darba kārtībā ir Krievijas izvērstais karš pret Ukrainu.  Klātesošos ar video starpniecību uzrunās Dmitro Lubinets - Ukrainas parlamenta cilvēktiesību komisārs. Vēl 44. plenārsesijas laikā skata tādas tēmas, kā stipra demokrātija, iesaistot jauniešus vietējā līmenī; ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu lokalizācija; pilsētu un reģionu noturība daudzu krīžu apstākļos; demokrātijas nostiprināšana iedzīvotāju līmenī - Eiropas Padomes nākotne un Kongresa loma tajā, kā arī Islandes prezidentūra Eiropas Padomes Ministru komitejā un vēl citi jautājumi. Plašāku informāciju atradīsiet: https://www.coe.int/en/web/congress

Plenārsesijā Latvijas pašvaldību delegācijas sastāvā ir Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis (delegācijas vadītājs), Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietniece Ināra Silicka.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe (CLRAE)) ir viena no Eiropas Padomes (EP) institūcijām. Galvenie uzdevumi ir dot iespēju pašvaldību politiķiem diskutēt par kopīgām problēmām, apspriest pieredzi un izteikt priekšlikumus valdībām; pārstāvēt Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību viedokli Eiropas Padomē; būt padomdevējam Ministru komitejai un Parlamentārajai asamblejai par visiem Eiropas vietējās un reģionālas politikas aspektiem; sadarboties ar pašvaldību nacionālajām un starptautiskajām organizācijām; organizēt pasākumus, lai iesaistītu pēc iespējas lielāku iedzīvotāju daļu demokrātijas veidošanas procesos; gatavot ziņojumus par Eiropas Vietējo pašvaldību hartas principu ieviešanu EP dalībvalstīs.