Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Agris Lungevičs uzsver bilaterālās sadarbības lomu Austrumu partnerības pašvaldību attīstības veicināšanā

Foto: Z. Loča.

23. martā Briselē (Beļģija) notikušajā PLATFORMAS Politikas padomes sanāksmē Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs uzsvēra pašvaldību bilaterālās sadarbības lomu Austrumu partnerības iespējamā paplašināšanā.

Sanāksmē Eiropas Komisijas Starptautisko partnerību ģenerāldirektorāta nodaļas vadītāja Marlēne Holcnere (Marlene Holzner) uzsvēra PLATFORMAS lomu sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Viņa tāpat arī norādīja, ka Eiropas Komisija dažādu programmu ietvaros nodrošina finansējumu pašvaldību attīstības sadarbības aktivitātēm, lai tādējādi veicinātu pašvaldību digitālo transformāciju un sniegtu lielākas iespējas īstenot aktivitātes klimata pārmaiņu mazināšanai.

Savukārt Zviedrijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pārstāvis Andreass Magnusons (Andreas Magnusson) vēlreiz apliecināja, ka Eiropas Savienības atbalsts Ukrainai ir viena no prezidentūras prioritātēm. Austrumu partnerības jomā Zviedrijas prezidentūra tāpat šī pusgada laikā cer veicināt arī Ukrainas un Moldovas integrāciju Eiropas Savienības iekšējā tirgū, vienlaikus sekmējot Gruzijas un Armēnijas progresu.

Jautājumā par ģeopolitisko pārmaiņu ietekmi uz pašvaldībām Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs dalījās ar viedokli, ka Austrumu partnerības iespējamās paplašināšanās Centrālāzijas virzienā pašvaldību loma ir nozīmīga. “Ar divpusējās sadarbības starpniecību mēs varam parādīt un pierādīt pašvaldībām gan Austrumu partnerības valstīs, gan arī Centrālāzijas valstīs, kādas ir mūsu, Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību, prioritātes. Tādējādi vēlreiz varam apliecināt, ka esam gatavi dalīties labās prakses pieredzē un zināšanās ar vienu kopīgu mērķi – veicināt pašvaldību ilgtspējīgu attīstību un mūsu iedzīvotāju labklājību,” uzsvēra Lungevičs.

Madonas novada pašvaldība sadarbojas ar tādu Austrumu partnerības valstu pašvaldībām kā Bordžomi (Gruzija) un Bobriņeca (Ukraina).

PLATFORMA, kuras biedrs ir arī Latvijas Pašvaldību savienība, ir Eiropas mēroga vietējo un reģionālo pašvaldību un to asociāciju koalīcija. Tās mērķis ir dalīties labās prakses pieredzē starp PLATFORMAS biedriem par attīstības sadarbības aktivitātēm, kā arī stiprināt pašvaldību lomu gan institucionālajā dialogā Eiropas līmenī, gan arī veicināt to iesaistes iespējas attīstības sadarbības un izglītības aktivitātēs.