Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājas mērs Briselē paraksta Atbalsta vēstuli Klimatneitrālu un viedu pilsētu misijai

Foto: Eiropas Reģionu komiteja.

30. martā Briselē (Beļģija) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā pārstāvis, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš svinīgi parakstīja Atbalsta vēstuli Klimatneitrālu un viedu pilsētu misijai, kas tiks nodota Eiropas Komisijas komisāriem.

Eiropas Reģionu komitejā notikušajā vēstules parakstīšanai veltītajā pasākumā Eiropas Komisijas transporta komisāre Adina Veleana aicināja pašvaldības dalīties ar Eiropas Komisiju savās vēlmēs un interesēs klimatneitralitātes jomā, uzsverot gatavību pašvaldības uzklausīt un atbalstīt.

Vēstulē aktualizēta klimatneitralitātes nozīme tieši šobrīd, kad Eiropu skar klimata un enerģētiskā krīze, vēl vairāk palielinot inovāciju nozīmi pilsētu ilgtspējīgā attīstībā. Tāpat vērsta Eiropas Komisijas komisāru uzmanība uz nepieciešamību nodrošināt tiešu finansējumu pašvaldībām, lai īstenotu reālas un ilgtspējīgas izmaiņas klimatneitralitātes sasniegšanai, vienlaikus spēcinot pašvaldību kapacitāti to paveikt.

Liepāja 2022. gadā kļuva par vienu no 100 pilsētām, kas iekļautas Eiropas Savienības Klimatneitrālu un viedu pilsētu misijā. Šī misija ir daļa no “Apvārsnis Eiropa” programmas, iesaistot pašvaldības, iedzīvotājus, uzņēmumus un investorus, lai kopīgi līdz 2030. gadam izveidotu 100 klimatneitrālas un viedas pilsētas.