Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Starptautiskā līmenī vēlreiz apliecināta pašvaldību loma ilgtspējīgas politikas veidošanā

7. decembrī Prāgā notikušajā Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) Politikas komitejas sēdē Latvijas Pašvaldību savienība kopīgi ar citām Eiropas pašvaldību asociācijām pieņēma Prāgas deklarāciju.

Tajā uzsvērta pašvaldību izšķirīgā loma, risinot nozīmīgos izaicinājumus, ar kuriem saskaramies ik dienas un jo īpaši šajā, izaicinājumu pilnajā laikā. Tāpēc ir svarīgi, lai Eiropas Savienības politikas veidotāji un valstu valdības, izstrādājot jaunus tiesību aktus, konsultētos un sadarbotos ar vietējām un reģionālajām pašvaldībām. Viedokļu uzklausīšana, iedzīvotāju iesaistīšana, debates un kopīgs risinājums veido spēcīgu un noturīgu pamatu, lai nacionālā un Eiropas Savienības līmenī veidotu ilgtspējīgas nozaru politikas.

CEMR pārstāv 40 Eiropas valstu pašvaldības un vienu miljonu demokrātiski ievēlētu Eiropas politiķu. Tikai sadarbojoties mēs varam sasniegt tādus globālus mērķus kā klimata pārmaiņu novēršana un sociālā ilgtspēja, saglabājot mūsu planētu un nodrošinot labāku dzīvi nākamajām paaudzēm.

Prāgas deklarācija