Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību sadarbība ar Uzbekistānu atspoguļota “Euractiv” rakstā

”Kamēr valstu valdības tiekas COP28, vietējās pašvaldības jau sadarbojas pārmaiņu sekmēšanai” – tāds trāpīgs nosaukums dots mediju tīkla “Euractiv” rakstam, kurā stāstīts arī par Latvijas  Pašvaldību savienības un Uzbekistānas nacionālās kustības “YUKSALISH” īstenoto projektu klimata pārmaiņu jomā.

Projekts “Ilgtspējīgas politikas plānošana klimata pārmaiņu mazināšanas un pielāgošanās jomā Uzbekistānā”, kurā iesaistījusies Klimata un enerģētikas ministrija, Vidzemes plānošanas reģions un vairākas tā pārstāvētās pašvaldības, 2023. gadā saņēmis Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas finansējumu no attīstības sadarbības budžeta. Tā ietvaros kopīgi strādājam, lai uzlabotu Uzbekistānas ilgtspējīgas politikas plānošanu klimata pārmaiņu jomā, stiprinātu pašvaldību kapacitāti un paaugstinātu sabiedrības izpratni.

Paldies Alūksnes, Saulkrastu, Limbažu un Smiltenes novada pašvaldībām, kuras iesaistījušās globālā mērķa sasniegšanā klimata pārmaiņu jomā!

Visu rakstu var izlasīt “Euractiv” tīmekļa vietnē.