Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas sēde

14. februārī  Strasbūrā (Francija) norisinājās Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komiteja sēde, kurā no Latvijas delegācijas puses piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis.

Komitejas sēdē tika prezentēti un pieņemti  Francijas, Horvātijas, Andoras, Itālijas, Melnkalne Monitoringa vizīšu delegāciju ziņojumi par Eiropas Vietējo pašvaldību hartas piemērošanas situāciju attiecīgajās valstīs. Svarīgi pieminēt, ka nākošās nedēļas laikā Latvijā ieradīsies Kongresa Monitoringa komitejas delegācija, kas, tiekoties gan ar LPS, gan pašvaldību, gan valsts pārvalžu pārstāvjiem, detalizēti vērtēs situāciju Latvijā ar Eiropas Vietējo pašvaldību hartas ievērošanu.

Sēdē tika ziņots  arī par Moldovas, Ukrainas un Spānijas atbilstību Eiropas Vietējo pašvaldību hartai un vēlēšanu standartiem, kā arī tika prezentēti vietējo un reģionālo vēlēšanu novērošanas ziņojumi par Serbijā un Moldovā notikušajām vēlēšanām. Monitoringa komitejas sēdes noslēgumā tika skatīts jautājums arī par pašreizējo situāciju Ukrainas pašvaldībās. Šoreiz sēdē notika arī Monitoringa komitejas priekšsēdētāja piektā vietnieka vēlēšanas.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe (CLRAE)) ir viena no Eiropas Padomes (EP) institūcijām. Galvenie uzdevumi ir dot iespēju pašvaldību politiķiem diskutēt par kopīgām problēmām, apspriest pieredzi un izteikt priekšlikumus valdībām; pārstāvēt Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību viedokli Eiropas Padomē; būt padomdevējam Ministru komitejai un Parlamentārajai asamblejai par visiem Eiropas vietējās un reģionālas politikas aspektiem; sadarboties ar pašvaldību nacionālajām un starptautiskajām organizācijām; organizēt pasākumus, lai iesaistītu pēc iespējas lielāku iedzīvotāju daļu demokrātijas veidošanas procesos; gatavot ziņojumus par Eiropas Vietējo pašvaldību hartas principu ieviešanu EP dalībvalstīs.