Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību pārstāvji aicināti piedalīties Eiropas Reģionu un pilsētu samitā Monsā

Ja esi viens no 1,2 miljoniem Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību deputātiem vai iesaistīts savas pašvaldības ikdienas dzīves un nākotnes veidošanā, tad esi laipni aicināts piedalīties Eiropas Reģionu un pilsētu samitā, kas 18.–19. martā norisināsies Monsā (Beļģija)!​

Samitā, ko rīko Eiropas Reģionu komiteja sadarbībā ar Beļģijas Valonijas reģionu un Beļģijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, tiksies  tūkstošiem mēru, reģionālo ministru, vadošo Eiropas un pasaules lēmumu pieņēmēju un padomnieku, lai apspriestu izaicinājumus un risinājumus Eiropas nākotnei un ārpus tās. Ar Samita darba kārtību un praktisko informāciju var iepazīties tam veltītajā tīmekļa vietnē. Savukārt reģistrēties iespējams līdz 11. martam.

19. martā plānotajā sesijā “Noturība. Sagatavojot reģionus un pilsētas krīzēm” uzstāsies arī Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, savukārt noslēdzošajā plenārsesijā piedalīsies Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā Pāvela Adamoviča balvai 2023 nominētā Alla Mironova, Inhulkas pašvaldības (Mikolajivas apgabalā) Ukrainā domes priekšsēdētāja. Inhulkas pašvaldības domes priekšsēdētāja saņēmusi Pāvela Adamoviča balvas īpašo atzinību par drosmi, iestājoties pret iebrucējiem un aizsargājot gan pašvaldības objektus un iedzīvotājus, gan piegādājot Inhulkas pašvaldības iedzīvotājiem humanitāro palīdzību un pārtiku.

Latvijas delegāciju Eiropas Reģionu un pilsētu samitā pārstāvēs delegācijas vadītājs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, Jēkabpils novada domes deputāts Leonīds Salcevičs, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais, Cēsu novada domes deputāts Hardijs Vents un Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts.

10. Eiropas Reģionu un pilsētu samits sniegs jaunu skatījumu uz patlaban aktuālām tēmām gan politiķiem, gan iedzīvotājiem - ilgtspējīgu attīstību, nepieciešamību nodrošināt sociālo, ekonomisko un teritoriālo kohēziju, pašvaldību un Eiropas Savienības nākotni, tostarp tās paplašināšanos un kara Ukrainā radīto seku novēršanu. Globālo problēmu risinājumi tiks meklēti, apvienojot dažādas perspektīvas no visas pasaules. Eiropas Reģionu komiteja īpaši lepojas ar to, ka šis notikums sakrīt ar tās 30. gadadienu, aicinot jūs pievienoties svinībām.