Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību pārstāvjiem iespēja piedalīties tiešsaistes “Klimata akadēmijā”

Foto: pexels.com

Pašvaldību politiķi un darbinieki 12. – 13. martā 15:00 – 17:30 (Briseles laiks) aicināti piedalīties tiešsaistes “Klimata akadēmijā” par pielāgošanos klimata pārmaiņām.

Tiešsaistes apmācības rīko starptautiskā pašvaldību asociācija “Apvienotās pilsētas un pašvaldības” (UCLG) un attīstības sadarbībā aktīvo pašvaldību un to asociāciju apvienība PLATFORMA.

Šo apmācību mērķis ir informācijas apmaiņa starp politiķiem un ekspertiem, lai iedvesmotu izstrādāt pašvaldību pielāgošanās klimata pārmaiņām stratēģijas, plānus un darbības, vienlaikus ņemot vērā dažādus Eiropas Savienības un starptautiskos lēmumus un labās prakses piemērus: Eiropas zaļo kursu, ES Klimatadaptācijas stratēģiju, Parīzes nolīgumu (tostarp COP26, COP27, COP28 un sagatavošanās darbi pirms COP29 un COP30), Sendai ietvars katastrofu riska mazināšanai un citi. Apmācībās piedalīsies gan Eiropas, gan Centrālāzijas valstu pašvaldību pārstāvji.

“Klimata akadēmijā” ar savām zināšanām dalīsies gan zinātnieki un ekonomisti, kas specializējas pielāgošanās klimata pārmaiņām tēmās, gan arī Eiropas Komisijas Klimatrīcības ģenerāldirektorāta (DG CLIMA) pārstāvji.

Pieteikties dalībai “Klimata akadēmijā” varat šajā tiešsaistes formā, savukārt ar darba kārtību varat iepazīties šeit.