Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Meklējam sadraudzības pašvaldību Inhulkai Ukrainā: sadarbībai un labās prakses pieredzei civilajā aizsardzībā

Ja jūs savā pašvaldībā vēlaties iedvesmoties enerģiskai rīcībai un uzzināt labās prakses piemērus civilās aizsardzības jomā, tad sadraudzība ar Inhulkas pašvaldību Ukrainā ir tieši tas, kas jums vajadzīgs!

Latvijas Pašvaldību savienības un Inhulkas pašvaldības kopīgais stāsts aizsācies jau pagājušā gada nogalē, kad Latvijas delegācija Eiropas Reģionu komitejā nominēja Inhulkas pašvaldības domes priekšsēdētāju Allu Mironovu Pāvela Adamoviča balvai, kas tiek pasniegta par drosmi un izcilību brīvības, solidaritātes un vienlīdzības veicināšanā. Mums arī bija iespēja Mironovas kundzi satikt šā gada pavasarī, viņai saņemot īpašo atzinību. Tikšanās laikā uzzinājām par viņas drosmi un neatlaidību, strādājot savas pašvaldības un iedzīvotāju labā, Krievijas karaspēka okupācijas laikā, arī izturot nopratināšanas. Krievijas karaspēks Inhulku pametis jau kādu laiku atpakaļ, dzīve šajā mazajā pašvaldībā turpinās, un mēs visi – Inhulkas pašvaldības vadība, Ukrainas Pilsētu asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība – vēlētos atbalstīt Inhulku, veicinot sadarbību ar pašvaldību Latvijā. Kā iespējamās jomas Mironovas kundze jau minēja sadarbību, iesaistot jauniešus, kā arī labās prakses pieredzes apmaiņu pašvaldības pakalpojumu nodrošināšanā. Protams, Inhulkas pašvaldība gatava dalīties ar labās prakses pieredzi civilās aizsardzības jomā.

Inhulkas pašvaldība atrodas Mikolajivas reģionā, un tajā dzīvo aptuveni 8000 iedzīvotāju. Pašvaldībā galvenās ekonomikas aktivitātes saistītas ar lauksaimniecību, taču to raksturo arī vairākas izglītības un kultūras iestādes, kā arī bibliotēkas.

Projekta ”Uzticības tilti”, kurā Latvijas Pašvaldību savienība iesaistījusies, lai atbalstītu Latvijas un Ukrainas pašvaldību sadarbību, ietvaros Ukrainas Pilsētu asociācijai ir iespēja segt izdevumus divu Inhulkas pašvaldības pārstāvju pirmajai vizītei Latvijā.

Pielikumā atradīsiet īsu aprakstu par Inhulkas pašvaldību (angliski). Ar Inhulkas pašvaldības domes priekšsēdētājas stāstīto šā gada martā par piedzīvoto okupācijas laikā un ikdienu Inhulkas pašvaldībā varat iepazīties Latvijas Pašvaldību savienības tīmekļa vietnē.

Ja šis piedāvājums jūs ieinteresējis, gaidīsim Jūsu ziņu līdz 2. jūlijam, rakstot uz e-pastu Agita.Kaupuza@lps.lv

Inhulkas pašvaldības apraksts