Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS padomniece Ināra Dundure Saeimas diskusijā uzsver veiksmīgas tālākizglītības pamatprincipus

Lai diskutētu par mūžizglītības attīstības tendencēm un tās nākotni, Saeimā 8. decembrī notika konference “Mūžizglītība – tilts no formālās izglītības uz indivīda, tautsaimniecības un valsts mērķu īstenošanu”. To rīkoja Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija sadarbībā ar Augstākās izglītības padomi, Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts izglītības satura centru un Latvijas Pašvaldību savienību.

Konferenci atklāja Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma. Politiķe uzsvēra politiķu, izglītības profesionāļu, pašvaldību un uzņēmēju kopīgo uzdevumu sistemātiski pilnveidot pieaugušo izglītības sistēmu, jo tā ilgtermiņā darbojas darba devēju, darba ņēmēju un visas sabiedrības interesēs.

Eiropas Komisijas ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis raksturoja darba tirgus prasības pirms desmit gadiem, tagad un tendences nākotnē, uzsverot formālās, neformālās un informālās izglītības savstarpējo mijiedarbību pieaugušo izglītībā.

Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš konferencē runāja par tuvāko desmit gadu būtiskākajiem izaicinājumiem izglītotas sabiedrības kontekstā, savukārt Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Jānis Salmiņš uzstājās ar prezentāciju par Latvijas ekonomikas transformāciju no produktivitātes un cilvēkkapitāla aspekta. Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa runāja par ilgtspējīgas pieaugušo izglītības sistēmas attīstīšanu Latvijā, bet Rīgas Biznesa skolas direktors Jānis Grēviņš klātesošos uzrunāja par līderu izglītošanu valsts attīstībai.

Pasākuma noslēgumā notika ekspertu diskusija, kurā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure uzsvēra karjeras izglītības nozīmi formālajā izglītībā, gan vidusskolas līmenī, gan profesionālajā un augstākajā izglītībā. Profesijas izvēle atbilstoši katra interesēm, talantam, prasmēm un mērķiem ir pamats veiksmīgai tālākizglītībai.

Konferences videoieraksts pieejams; http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/26426-konference-saeima-diskute-par-muzizglitibas-jutajumiem.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Vidzemes Augstskolas rektora Gata Krūmiņa prezentācija
Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktora Jāņa Salmiņa prezentācija
Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres Līgas Lejiņas prezentācija
RBS direktora Jāņa Grēviņa prezentācija