Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Meža dienu pasākums Madlienā

Ar Ogres novada domes deputāta komponista un vārdu autora Artūra Manguļa sacerēto dziesmu “Madlienas ozoli” 28. septembrī izskanēja 2018. gada Meža dienu reģionālais pasākums Madlienā, kas norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības projektā “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei”.

Pasākumam izvēlētā vieta ir īpaša: te aug 2004. gadā stādītā Latvijas pagastu ozolu audze. Gaidot Latvijas simtgadi, trīs hektārus lielais parks tiek paplašināts un papildināts ar vides objektiem un veidots par dabas un izzināšanas parku tūristiem un skolēniem. Madlienas pagasta pārvaldes vadītājs Ojārs Atslēdziņš teic: “Šī vieta varētu ne tikai kļūt simboliska Latvijas laukiem, bet arī nest labumu jaunajai paaudzei.”

“Latvijas pagastu ozolu birzī” paredzēts ar vides objektu palīdzību un ozola stāstu simboliski savienot Latvijas dabā esošā ozola augšanas gaitu ar cilvēka dzīves gājuma galvenajiem cikliem. Parka apmeklētāji, dodoties pa ozolzīļu ceļu, varēs iepazīties ar ozolzīles dzimšanu, augšanu un ozola izmantošanu ikdienā. Projekta pirmajā kārtā jau izveidots īpašs bruģa un grants seguma celiņu tīkls, kas atgādina ozola sakņu sistēmu, bet par mūsu tautas saknēm stāstīs vides objekti celiņu galos. Sakņu taka noslēgsies ozola stumbrā ar septiņiem ozolzīļu formas laukumiem, kuros ar vides objektu palīdzību tiks atainots kāds posms cilvēka dzīvē.

Septembra pēdējā darbdienā Meža dienu talcinieki šeit iestādīja dekoratīvos krūmiņus. Pašvaldību savienības vārdā palīdzīgu roku pielika LPS padomnieces Sniedze Sproģe un Ivita Peipiņa.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore