Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijā mācību vizītē viesojas Kirgizstānas valsts pārvaldes un pašvaldību vadītāji

1. oktobrī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) īstenotajā projektā “Pašvaldību attīstība un labas pārvaldības veicināšana Kirgizstānā” Latvijā mācību vizītē ierodas Kirgizstānas valsts pārvaldes un pašvaldību vadītāji. Delegācijā pārstāvēta Kirgizstānas Republikas prezidenta administrācija, parlamenta administrācija, premjerministra administrācija, Finanšu ministrija, Pašvaldību jautājumu valsts aģentūra, Kirgizstānas Pašvaldību savienība, Kirgizstānas Pašvaldības un attīstības politikas institūts.

Viesi šonedēļ tiksies ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski un ģenerālsekretāri Mudīti Priedi, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Sergeju Dolgopolovu, Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski un Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktori Intu Komisari. Kirgīzu kolēģiem vizītes ietvaros ir nodrošinātas apmācības par labo praksi publiskajā pārvaldībā, pašvaldību interešu aizstāvību un pārstāvību gan valsts, gan Eiropas Savienības institūcijās, par valsts funkciju deleģēšanu pašvaldībām un deleģēto funkciju finansēšanas kārtību. Projekts nodrošina Kirgizstānas Pašvaldību savienībai, Kirgizstānas pašvaldībām un valsts institūciju pārstāvjiem mācību iespējas, pamatojoties uz konsultācijām ar partneriem un pielāgojoties Kirgizstānas nacionālajām stratēģijām.

Vidzemes plānošanas reģionā kirgīzi tiksies ar Vidzemes plānošanas reģiona vadību – Attīstības padomes priekšsēdētāju Hardiju Ventu. Viesi apmeklēs Amatas novada pašvaldību, Raunas novada pašvaldību un Pārgaujas novada pašvaldību, kur tiksies ar pašvaldību vadību un uzņēmējiem, kā arī klātienē iepazīsies ar deleģēto valsts funkciju izpildi un to finansēšanu.

Akcentējot partnerību nozīmi un iesaisti projekta mērķu sasniegšanā, kā arī, lai nodrošinātu projekta rezultātu ilgtspēju, 3. oktobrī Cēsu pilī tiks noslēgti līgumi par sadarbību starp trim Latvijas un trim Kirgizstānas pašvaldībām. No Latvijas puses līgumus parakstīs Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte, Raunas novada domes priekšsēdētāja Evija Zurģe un Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents.

LPS sadarbībā ar Pārgaujas novada, Amatas novada un Raunas novada pašvaldībām un kirgīzu partneriem īsteno projektu “Pašvaldību attīstība un labas pārvaldības veicināšana Kirgizstānā”, kas saņēmis Ārlietu ministrijas finansējumu 2018. gadā no attīstības sadarbības budžeta. Projekta mērķis ir veicināt labu pārvaldību Kirgizstānā, stiprinot vietējās pārvaldes un Kirgizstānas Pašvaldību savienības kapacitāti.

 

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos