Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Darbībām krīžu un katastrofu gadījumā jābūt profesionālām

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš šodien, 11. decembrī, uzstājoties tiesībsarga ikgadējā konferencē, daļā par informācijas pieejamību un rīcību katastrofu gadījumos uzsvēra, ka šobrīd valstī civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldībā ir virkne neatrisinātu jautājumu, piemēram, joprojām valstī nav rīcības plāna katastrofu pārvaldības koordinēšanā, reaģēšanā un seku likvidācijā; atbildīgajām ministrijām nav rīcības plāna risku izvērtēšanai un finanšu resursu piesaistei.

“Nav pieļaujama situācija, kad par ārkārtas situāciju pašvaldības priekšsēdētājs uzzina no medijiem, tāpat ir jābūt iespējai pašvaldībai pašai noteikt, kad izsludināms īpašs tiesisks režīms, lai varētu savlaicīgi reaģēt. Jāpriecājas, ka valstī neesam piedzīvojuši katastrofas, jo tad šīs nepilnības skartu ikvienu,” uzsvēra A. Salmiņš.

Par šiem jautājumiem daudzkārt runāts LPS Tautsaimniecības komitejā, kur pašvaldības identificējušas vairākus nesakārtotus aspektus, piemēram, nav noteikta skaidra kārtība, kādā pašvaldību civilās aizsardzības (CA) komisijas plāni tiks integrēti valsts CA plānā, u.c.

Par šiem jautājumiem LPS Tautsaimniecības komitejā diskutēja arī 24. aprīļa sēdē. Tās apraksts un videoieraksts pieejams LPS interneta vietnē: https://www.lps.lv/lv/komitejas/tautsaimniecibas-komiteja/4081-lps-tautsaimniecibas-komitejas-sede-24-aprili-2018

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos