Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iespēja pašvaldībām pieteikties bezmaksas kiberdrošības pārbaudei

 

Cik droša ir jūsu pašvaldības interneta vietne?

  • Kad pēdējoreiz atjaunināti vietnes resursi?
  • Kad pēdējoreiz pārbaudīta vietnes kiberdrošība?
  • Vai jums ir rīcības plāns kiberdrošības incidenta gadījumā?
  • Kad darbinieki pēdējoreiz apmācīti saistībā ar kiberriskiem?

Ja uz kādu no šiem jautājumiem ir grūti atbildēt vai atbilde ir “nekad”, aicinām pieteikties bezmaksas kiberdrošības novērtējumam, ko sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību Savienību (LPS) piedāvā kiberdrošības speciālisti no finanšu audita un biznesa konsultāciju uzņēmuma KPMG.

Šajā iniciatīvā 15 pašvaldībām martā bez maksas tiks pārbaudīta vietnes kiberdrošība. Tiks identificētas nepilnības datu drošības sistēmās un saņemti ekspertu ieteikumi drošības uzlabošanai. Kiberdrošību novērtēs saskaņā ar OWASP Testing Guide vadlīnijām. Veicot sociālās inženierijas testus ar e-pasta starpniecību, darbiniekiem būs iespēja pārbaudīt arī savu modrību datu drošības jautājumā.

Katra no 15 pārbaudītajām pašvaldībām saņems sava individuālā novērtējuma rezultātus, kas būs papildināti ar ekspertu ieteikumiem drošības uzlabošanai. Tie būs pieejami tikai pašvaldības pilnvarotajam pārstāvim, kā arī novērtētājam – biznesa konsultāciju uzņēmumam KPMG.

Visu 15 pašvaldību kiberdrošības novērtējuma rezultāti apkopotā veidā tiks izmantoti, lai ilustrētu būtiskākos problēmjautājumus trīs pašvaldību grupās – lielajās, vidējās un mazajās pašvaldībās –, vienlaikus identificējot jomas, kurās Latvijas pašvaldības ir spēcīgas, un jomas, kuras jāuzlabo. Iegūtie rezultāti tiks publiskoti un pašvaldību pārstāvjiem prezentēti īpašā pasākumā šā gada pavasarī.

LPS organizētā videokonference par šī piedāvājuma izziņošanu skatāma LPS vietnes videoarhīva sadaļā vai sekojot šai saitei: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/343-videokonference-par-iespeju-pasvaldibam-pieteikties-bezmaksas-kiberdrosibas-auditam.

Pieteikties bezmaksas kiberdrošības novērtējumam iespējams līdz 21. februārim, rakstot uz e-pastu pasvaldibu.kiberdrosiba@kpmg.com. Tāpat uz norādīto e-pasta adresi lūgums rakstīt, ja jums radušies papildu jautājumi par kiberdrošības novērtējumu un tā norisi. Pieteikumā lūdzam norādīt kontaktpersonu, ar kuru notiks saziņa par praktiskajiem darbības jautājumiem.

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks IT jautājumos

Tālrunis: +371-67508560

Mobilais t.: +371-29104238

e-pasts: guntars.krasovskis@lps.lv

VARAM pieredze centralizētas IS drošības pārvaldības organizēšanā
KPMG - Cik kiberdrošas ir Latvijas pašvaldības?