Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mācību vizītē LPS viesojas Kirgizstānas delegācija vicepremjera vadībā

No 25. līdz 27. septembrim Latvijas Pašvaldības savienība (LPS) mācību vizītē uzņem Kirgizstānas delegāciju, pateicoties LPS īstenotajam un Ārlietu ministrijas atbalstītajam projektam attīstības sadarbības jomā. Delegācijas sastāvā ir Kirgizstānas vicepremjers, ministriju, parlamenta un pašvaldību pārstāvji.

Kirgizstānas vicepremjera delegācijas mācību vizīte sākās 25. septembrī ar viesošanos Pārgaujas novadā. 26. septembrī delegācija, kuras sastāvā ir arī ministriju, parlamenta un pašvaldību pārstāvji, viesojas Latvijas Pašvaldību savienībā, kur iepazīsies ar Latvijas valdības un pašvaldību sistēmu, ar LPS darbības principiem, sarunām ar valdību un šībrīža situāciju ar administratīvi teritoriālo reformu. Šorīt Kirgizstānas vicepremjers Muhammedkalijs Abilgazijevs kopā ar delegācijas pārstāvjiem un LPS priekšsēdi Gintu Kaminski tikās ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu. Plānota tikšanās ar Finanšu ministrijas un Ministru kabineta pārstāvjiem.

27. septembrī delegācijai plānota tikšanās ar Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšēdētājas vietnieku Uldi Budriķi, deputātu Viktoru Valaini, deputāti Regīnu Ločmeli-Luņovu un deputātu Sergeju Dolgopolovu. Delegācijas pārstāvji iepazīsies ar to, kā Saeima informē sabiedrību, kā arī ar sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā.

LPS ir aktīva attīstības sadarbības aktivitātēs, un no Centrālāzijas valstīm visciešākā sadarbība ir izveidojusies ar Kirgizstānu, tādēļ LPS tika aicināta uzņemt mācību vizītē Kirgizstānas delegāciju.