Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS mācību vizītē uzņem Gruzijas pašvaldību pārstāvju delegāciju

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) EuropeAid īstenotajā projektā “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” no 21. līdz 25. oktobrim Latvijā viesojas Gruzijas pašvaldību delegācija Gruzijas pašvaldību asociācijas (NALAG) izpilddirektora Davida Meluas vadībā. Viesi iepazīsies ar vietējo un reģionālo attīstību Latvijā, pašvaldību struktūru un funkcijām, attīstības plānošanu pašvaldībās, sabiedrības iesaisti, vietējo iniciatīvas grupu darbību un citiem pašvaldībām aktuāliem jautājumiem.

Gruzijas pašvaldību pārstāvjiem plānotas tikšanās Latvijas Pašvaldību savienībā ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski un padomniekiem, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, kur komisiju pārstāvēs tās priekšsēdētāja Inga Goldberga. Delegācija viesosies arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, kur iepazīsies ar Rīgas apkaimju programmu – iedzīvotāju iesaisti apkaimju attīstībā un plānošanā –, un vēlāk dosies klātienē apskatīt Āgenskalnu, kur tiksies ar iedzīvotāju un uzņēmēju pārstāvjiem. Apmeklējot Pārgaujas novadu, iepazīsies ar Vidzemes lauku partnerības “Brasla” darbību. Ādažu novada pašvaldībā delegācijas pārstāvjiem būs iespēja iepazīties ar īstenotajiem projektiem, ar metodēm, kā pašvaldība atbalsta vietējo uzņēmējus, nevalstiskās organizācijas.

Jau vairākus gadus viena no LPS starptautiskās sadarbības prioritātēm ir attīstības sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm. EuropAid projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” mērķis ir veicināt labu pārvaldību un ilgtspējīgu attīstību vietējā līmenī Gruzijā. 

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos