Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža dalība Stāmerienas pils atjaunotā ārējā veidola atklāšanā

29. novembrī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis piedalījās Stāmerienas pils atjaunotā vēsturiskā ārējā veidola, kā arī multimediālās ekspozīcijas par Volfu dzimtu un lielformāta fotoizstādes par pils vēsturi svinīgajā atklāšanā.

Jaunatvērtās pils 1. stāvā ir apskatāma lielformāta fotogrāfiju izstāde “Pils vaibsti. Vēsture”, kurā atainots Vidzemes fotogrāfu skatījums uz Stāmerienas pili pēdējo trīs gadu laikā pirms pils fasādes, jumta un logu restaurācijas.

Gulbenes novada pašvaldības Stāmerienas pils darbības stratēģijā 2016.–2030. gadam kā viens no prioritārajiem uzdevumiem norādīts kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un pieejamība, kā arī pils vēsturei, arhitektūrai un misijai atbilstošu pakalpojumu sniegšana, ekspozīciju un izstāžu veidošana. Stāmerienas pils misija ir Eiropas romantisma pērle.

Stāmerienas pils jumta un fasādes atjaunošana un restaurācija paveikta projektā “Gaismas ceļš caur gadsimtiem”, savukārt multimediālā ekspozīcija, lielformāta fotogrāfiju izstāde un pils atklāšanas pasākums īstenots ar AS “Latvijas valsts meži”, Valsts kultūrkapitāla fonda, Vidzmes plānošanas reģiona un biedrības “Sateka” finansiālu atbalstu. Kopumā šajā Stāmerienas pils atjaunošanas posmā ieguldīti vairāk nekā 1,5 milj. eiro.