Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un Izglītības un zinātnes ministrijas ikgadējās sarunas

11. jūnijā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ikgadējās sarunas, kuru laikā puses pārrunāja aktuālos un kopīgi risināmos jautājumus izgītības jomā.

Sarunās piedalījās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, IZM un pašvaldību pārstāvji.

Sarunās tika diskutēts par IZM izstrādāto konceptuālo ziņojumu par profesionālās izglitības programmu finansēšanu un iesniegšanu izskatīšanai Ministru kabinetā. Tāpat norisinājās diskusija par finansējumu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un nepieciešamajiem līdzekļiem kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanai. Ministre I. Šuplinska arī informēja klātesošos par kvalitatīvas vispārējās izglītības nodrošināšanas priekšnosacījumiem, uzsverot kvalitatīvu un kvantitatīvu kritēriju būtību un vienlīdz svarīgo nozīmi.

IZM informēja arī par plānoto Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts finansējuma ieguldījumu vispārīgajā izglītībā, ņemot vērā attālinātā mācību procesa organizācijas pieredzi skolās. Pēdējo mēnešu pieredze liecina, ka turpmāk jārisina jautājums par kvalitatīva interneta pieslēgumu, tajā skaitā elektroniskās sakaru infrastruktūras pieejamību lauku teritorijās (“pēdējās jūdzes” pieslēgumi). Plānots izstrādāt arī vienotu platformu izglītības iestāžu vajadzībām un iegādāties IT aprīkojumu, lai nodrošinātu mācību īstenošanu attālināti un racionāli izmantotu pedagogu resursus.

Vienlaikus nepieciešams nodrošināt pedagogu digitālo prasmju pilnveidi, digitālo mācību līdzekļu veidošanu, tehnoloģiju lietojumu, attālinātā mācību procesa vadību un metodisku materiālu kopumu, rokasgrāmatu par pieejamajiem resursiem un instrumentiem sagatavošanu.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos, Dr. sc. admin.