Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vebinārs par starpinstitūciju sadarbību sociālajā jomā Latvijā un Norvēģijā

11. jūnijā notika vebinārs “Starpinstitūciju sadarbība sociālajā jomā Latvijā un Norvēģijā: labā prakse un inovatīvi risinājumi ikdienā un krīzes situācijā”, kurā piedalījās plašs klausītāju loks – pašvaldību politiķi un speciālisti, pašvaldību sociālo dienestu, bāriņtiesu, izglītības pārvalžu un pašvaldības policijas, kā arī valsts iestāžu un Norvēģijas vēstniecības Latvijā pārstāvji. Tā bija rosinoša praktiskās pieredzes un informācijas apmaiņa par aktuāliem sociālās jomas jautājumiem Latvijas un Norvēģijas pašvaldībās.

Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieka, departamenta direktora vietnieka Mārtiņa Moora stāstījums par aprūpētās dzīvesvietas pakalpojumu senioriem Rīgā bija noderīgs piemērs, kā plānot un ieviest jaunu pakalpojumu, veicot vajadzību identificēšanu, aprēķinus, izmantojot lobiju un sperot citus soļus. Tukuma novada Sociālā dienesta direktores Inas Balgalves pieredzes stāsts par vardarbības ģimenēs situācijas risināšanu Tukuma novadā apliecināja, cik svarīga ir dažādu jomu profesionāļu sadarbība, gan ieviešot inovācijas, gan nostiprinot un pilnveidojot tās, lai krīzes situācijā varētu izmantot jau veiksmīgi funkcionējošus sadarbības algoritmus. Savukārt Saldus novada Sociālā dienesta direktore Ina Behmane iepazīstināja ar bērnu tiesību aizsardzības darba pieredzi Saldus novadā. Saldus novads ir viens no pirmajiem novadiem Latvijā, kur sāka darboties bērnu tiesību aizsardzības komisija. Uzkrātā ilggadējā pieredze liecina, ka šajā jomā it īpaši svarīga ir visu iesaistīto institūciju ieinteresētība un līdzdarbošanās. Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācijas (KS) vecākā padomniece Hanne Ingersleva raksturoja, kā globālās pandēmijas izraisītā ārkārtas situācija ir ietekmējusi sociāli neaizsargātās ģimenes Norvēģijā un kā tiek organizēta palīdzība tām. Hjells Ārne Lī sniedza ieskatu, kā Hortenas pašvaldība organizējusi darbu ar sociāli neaizsargātiem bērniem koronavīrusa krīzes laikā savā pašvaldībā. Rezumējot domu apmaiņu vebinārā, LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte norādīja, ka līdzīgie izaicinājumi, ar ko saskaras sociālās jomas darbinieki Latvijā un Norvēģijā, un vienojošais mērķis pilnveidot savu darbu un sniegtos pakalpojumus ir labs pamats, lai pieredzes apmaiņu turpinātu arī nākamajos projekta semināros.

Vebināra videoierakstu var skatīt LPS YouTube kanālā vai atverot šo saiti: https://youtu.be/3PrpAGD0JNw, vai šīs lapas Videoarhīvu sadaļā.

Vebinārs notika projektā “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā”. Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu.

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos

Vebināra DARBA KĀRTĪBA
Aprūpētās dzīvesvietas pakalpojums senioriem Rīgā
Vardarbība ģimenēs - tendences un risinājumi Tukuma novadā
Starpinstitūciju sadarbības modelis Saldus novadā
Palīdzība sociāli neaizsargātām ģimenēm Norvēģijā
Darbs ar sociāli neaizsargātiem bērniem koronavīrusa krīzes laikā